Hirdetés

Nem lesz drága az Amazon tabletje

A nyár közepén írtunk arról, hogy az előzetes pletykákkal ellentétben az Amazon tabletje nem lesz iPad-gyilkos, aminek sokan előre kikiáltották. Az akkori híreknek megfelelően a Kindle Tablet egy 7 hüvelykes, színes, kapacitív érintőképernyővel felszerelt masina lesz, mely ugyan nem gyors, és nem is fog olyan sokat tudni, de az Amazon számára a NOOKcolor leigázása a cél, mely már az Amazon Kindle előtt jár az eladások tekintetében.

A Kindle Tablet tehát felfogható egy extrákkal felszerelt e-köny-olvasónak is. A termék a hírek szerint 6 GB-os tárkapacitást kínál, ám ez egy SD-kártyával tovább növelhető. A Wi-Fi szintén alapfelszereltség, míg a 3G-s modemmel is rendelkező verzió valószínűleg idén már nem lesz kész. A tabletekre jellemző kamerákat itt nem érdemes keresni, az operációs rendszer viszont Android lesz, méghozzá egy saját fejlesztésű verzió, ami alapjaiban a 2.2-es rendszerre épül. Az alkalmazások is az Amazon saját, Android Appstore felületéről tölthetőek majd le. A tablet üzemidejéről még nincs pontos adat, de 10 óráig is bírhatja az újdonság egyetlen feltöltéssel, ami egészen jól hangzik.

Az Amazon tehát az előzetes adatoknak megfelelően a NOOKcolort szeretné leigázni, így a Kindle Tablet érdekes rendszer lesz. A vállalat elsősorban a szolgáltatásokban akar kitűnni a tömegből. Az operációs rendszer mélyebb integrációját tekintve ez valószínűleg az Amazonnak nem okoz majd nehézséget. Mindez annak tudatában, hogy a termék csupán 250 dollár lesz, meglehetősen kedvezően hangzik. A hírek szerint a következő év első negyedévében egy drágább, 10 hüvelykes modell is érkezhet, erről viszont jóformán még semmit sem tudni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés