Hirdetés

Megcsonkítja a mobil GeForce RTX 3070-et az Alienware m15 R5 gyári VBIOS-a

Egyelőre nem tudni, hogy ez szándékos, vagy véletlen tényező, mivel az R4-es modell VBIOS-ával teljesülnek az NVIDIA specifikációi.

Érdekes jelenségre lettek figyelmesek az Alienware m15 R5 notebookot birtokló felhasználók. A mobil GeForce RTX 3070-as dedikált grafikus vezérlővel szerelt termékhez a gyárilag szállított VBIOS csak 4608 CUDA magok használ, vagyis két teljes TPC-vel kevesebb blokk működik a lapkán belül, mint amennyit az NVIDIA minimum specifikál a szóban forgó hardverre vonatkozóan.

(forrás: NotebookReview fórum) [+]

A felhasználók érthető módon nem tudják, hogy mit gondoljanak erről. Egy EepoSaurus néven fórumozó tulajdonos, a NotebookReview fórumán jelezte, hogy az R4-es modell VBIOS-ára frissítve megkapja a kívánt CUDA magot, de azt is megemlítette, hogy ritka és véletlenszerű stabilitási problémái vannak tőle.

A kérdés itt az, hogy a gyártó szándékosan csökkentette az elérhető feldolgozók számát az R5-ös notebookverziónál, vagy egyszerű véletlenről van szó. Hivatalos magyarázat egyelőre nincs, de az biztos, hogy ilyen mobil hardvert az NVIDIA, GeForce RTX 3070 jelzés alatt hivatalosan nem ad el.

Előzmények

Hirdetés