Hirdetés

Tenyeres fogáshoz való wireless egér az idegenek transztér járatából

Az Alienware különleges vonalvezetésű, optikai switch-es konstrukciója első blikkre tényleg egészen kényelmesnek látszik.

Az Alienware Mobil Világkongresszuson prezentált perifériái között akadt egy vezetékmentes egér is, ami abban az értelemben igazodik a vállalat profiljához, hogy kifejezetten egyedi formavilágot tudhat magáénak, amit ha másért nem, legalább az okulás végett szívesen megismernénk közelebbről.


[+]

A szigorúan jobbkezes, AW620M nevezetű rágcsáló elsősorban a tenyeres fogást használó, medveméretű mancsokkal megáldott egyéneket vette célkeresztjébe, ugyanis 131,5 mm hosszú, 77,8 mm széles és 41,5 mm magas. A böhöm jószág sajnos nem igyekszik megfelelni a kurrens trendnek, hiszen 100 grammot nyom, amivel belép a nehéznek számító eszközök halmazába. Persze a méret miatt ez valamennyire érthető, azonban a még mindig nem túl alacsony, 80 grammos tömeg nem tűnik ördögtől származó gondolatnak a piac ismeretében, pláne, ha azt is hozzávesszük, hogy a cég milyen gyártási és fejlesztési képességekkel rendelkezik.


[+]

A feketében és fehérben egyaránt begyűjthető, hétgombos kurzorkergető belsejében egy öt lépésben 26 000 cpi-ig skálázható optikai szenzor dolgozik, s bár a termékoldal nem közli a pontos típusát, a 650 ips-os perfect controljából, illetve az 50 G-s gyorsulástűréséből (meg persze az abszurd magas felbontásából) a PixArt PAW 3395-öt tartjuk esélyesnek. A leválasztott főklikkek alá "70 milliós" optomechanikus kapcsolókat raktak, és az emelgetést a kétoldalt figyelő textúrázás próbálja segíteni.


[+]

Az 1000 Hz-es polling rate-re képes ketyere 2,4 GHz-es rádiófrekvenciával társalog számítógépünkkel, és a beépített akkumulátorában tárolt energiatartalékok elvileg 140 órás üzemidőre is elegendők lehetnek, mely tény hozzájárul az apparátus nem éppen pihetollnyi voltához. A telepek "tankolása" vagy a madzagos mód életbe léptetése a mellékelt USB Type-C/Type-A kábellel történik, ám a gyártó nem csak a mérleg előtt állva, hanem e vonatkozásban is a múltba tekint kissé, mivel paracord helyett fonott zsinórt adnak üdvöskéjükhöz. Említést érdemel, hogy egy 5 perces gyorstöltéssel körülbelül 10 órára elég kakaót pumpálhatunk az integrált akkuba, és tartozék gyanánt egy toldóadaptert tettek az újdonság dobozába.


[+]

A 16,8 millió színben sziporkázó RGB világítás a mintázott gumírozást viselő görgőről, a tenyértámaszon pislákoló, barátságos idegenfej sziluettjének képében, valamint oldalt, a hüvelykujjtámasz szélén letáborozott fénycsíkról kacsint ránk vissza. A (nettó) 100 dollárra árazott, 2 évre szóló garanciával értékesítésre kerülő megoldás már kosárba dobható a Dell webshopjában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés