Hirdetés

Áldozatokkal jár a 3D a PlayStation 3-on

A PlayStation 3 nemrég váltott harmadik dimenzióba, de máris felmerült némi probléma a sztereó tartalom megjelenítése kapcsán. A Sony kiadta a hivatalos irányelveket a 3D-re vonatkozóan, ami részletezi, hogy az adott program a sztereó képet maximum 720p-s felbontásban állítja elő, ami a méretes televíziók esetében nem túl kedvező az 1080p-s képminőséghez viszonyítva. A japán vállalat szerint ez a döntés nem lényeges a felhasználok számára, hiszen a két felbontás közötti különbséget még az éles szemű grafikusok sem veszik észre. No persze ilyenkor rögtön vissza lehet kérdezni, hogy minek is a Blu-ray médián érkező film, amit lényegében a nagyobb felbontás előnyével reklámoznak.


Ez bizony 720p-ben fut

A 720p-s limitet egyébként a PlayStation 3 szűkös erőforrása eredményezi, ugyanis a sztereó kép előállítása az RSX nevű grafikus processzorra majdnem dupla akkora terhet ró. Ennek megfelelően a rendszer 1080p-s sztereó tartalom mellett már nem lenne képes megfelelő sebességgel futtatni a játékprogramokat, ami nyilván elfogadhatatlan egy konzol esetében.

A 3D tehát elérhető a PlayStation 3-hoz, de kompromisszumokat kell kötni. Ez persze nem mindenkinek jelent problémát, sőt a kisebb tévék esetében bevállalható a felbontás csökkentése is, de biztosra vehető, hogy páran meggondolják a belépést a 3D-s vonatra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés