Hirdetés

AIO hűtővel egybeépített Z490-es alaplap a Gigabyte-tól

Az új lap nem csak egy blokkot, hanem egy komplett, radiátort is tartalmazó vízhűtő rendszert kapott.

A Gigabyte májusban rántotta le a leplet az Intel új, Z490-es vezérlőhídra épülő alaplappalettájáról, az új modellek közül pedig egyértelműen a DIY vízhűtéses rendszerekbe építhető hűtőblokkal is ellátott Z490 Aorus Xtreme WaterForce jelentette a csúcsot.


[+]

Úgy tűnik azonban, hogy a Gigabyte nem áll meg itt, ugyanis bejelentették a Z490 Aorus Master WaterForce modellt, amely nem csak egy blokkal, de egy hozzá kötött, 360 mm hosszú radiátorral kedveskedik a víz szerelmeseinek. Az LGA1200-as foglalatba pattintott processzor és a VRM hűtéséért is felelős rendszer része még három darab, természetesen ARGB LED-ekkel ellátott, 120 mm átmérőjű ventilátor is. Ezek valószínűleg – a radiátorral együtt – ugyanazok, amelyeket már ismerhetünk a Gigabyte saját AIO hűtőjéről. Ugyan a gyártó nem adott meg hatékonyságra vonatkozó adatokat, jó kiindulási pont lehet, hogy az előbb említett hűtő – a vállalat állítása szerint – egy 5,2 GHz-re tuningolt Intel Core i9-10900K processzorral is megbirkózik.

Maga az alaplap ezt leszámítva megegyezik a „sima” Z490 Aorus Master modellel, amelynek specifikáció a korábbi hírünkben olvashatók. Az árazás és a piacra kerülés várható ideje nem ismert.

Előzmények

Hirdetés