Hirdetés

Aibo lelke tovább él Rollyban, a zenelejátszó robotban

A robotikai fejlesztések terén élen járó japánok újabb „csodabogárral” lepték meg a világot; a Sony a napokban lebbentette fel a fátylat legújabb üdvöskéjéről, Rollyról, melyről első (és második) ránézésre meglehetősen nehéz eldönteni, hogy pontosan milyen célt szolgál. A japán gyártó – mely évekkel ezelőtt elsőként dobott piacra robotkutyát – szerencsére egy promóciós videó (lásd lentebb) révén minden felmerülő kérdésre megadja a választ: Rolly lényegében egy szeretni való zenelejátszó robot, mely amellett, hogy intuitív vezérlést kínál, zenelejátszás közben táncol (vagy teljesen magától, vagy betanítás alapján), fényjátékkal szórakoztat és akár ritmusra „tátog” az oldalsó hangszórókat befedő „szájával”.

Rolly egyébiránt az MP3, ATRAC és AAC formátumú zenéket játssza le, Bluetooth vezeték nélküli kapcsolattal is rendelkezik, beépített flashmemóriája pedig 1 gigabájt tárkapacitást nyújt. A bohókás kis zenerobot akkumulátorával pusztán zenelejátszás mellett öt órán keresztül üzemképes, ez a lejátszási idő négy órára csökken ha mellette táncolnia is kell, valamint három órára, ha a tulajdonos a Bluetooth kapcsolatot is igénybe veszi.

A Sony robot-zenelejátszói szeptember 29-én érkeznek meg a japán boltokba, ahol 40 000 japán jent (ez átszámítva körülbelül 65 000 forint) kérnek majd Rollyért cserébe. A gyártó a kiadott sajtóközlemény szerint egyelőre nem tervezi más piacokra bevezetni a készüléket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés