Hirdetés

Visszafogottan színpompás lett a zajszigetelt Aerocool DS200 házsorozat

Az Aerocool egy új házat dob piacra a Dead Silence családban, így a korábban bemutatott DS Cube izomkocka mellé érkezik a midi ATX méretű DS200-as modellt, ami külsőre egészen ízlésesre sikeredett, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a klasszikus fekete mellett egyes példányokat piros, narancssárga, fekete-fehér, kék vagy zöld előlappal és fedéllel "bolondítottak meg". További extra, hogy a színes kivitelek mellett opcionális tartozék az ablakos oldallap, illetve egy úgynevezett "Lite Edition", ami nem kapja meg a puha bevonatos külsőt, cserébe még olcsóbb lesz. Opcionálisan mindegyik házhoz jár egy rácsos fedlap is, amivel a gyári teli verziót cserélhetjük le a jobb szellőzés érdekében. Ezek a kiegészítők azonban csak az alap fekete színben érkeznek.


[+]

A 0,8 milliméteres acélból, zajszigeteléssel ellátott oldallapokból álló kasztni a legfeljebb normál ATX méretű alaplapok mellett egy pár 5,25"-es, 5 darab 3,5"-es vagy ez utóbbi helyére 7 darab 2,5"-es tárolót képes befogadni, mindezt szerszám nélküli szerelhetőség biztosítása mellett. VGA kártyákból a meghajtórekeszek teljes kihasználtsága mellett 290, egyébként 410 milliméter hosszú darabok jöhetnek szóba, CPU-hűtőből 170 milliméter a limit, míg az alul elhelyezett tápegység 220 milliméterig nyújtózkodhat. A dizájnerek gondoskodtak a kábelek ízléses elvezetési lehetőségeiről és a könnyű szerelhetőségről, illetve a táp és a tárlórekeszek vibrációcsökkentéséről egyaránt.


[+]

A DS200-ból nem spórolták ki a háromcsatornás, három sebességi fokozatot kínáló, legfeljebb 25 watt leadására alkalmas ventilátorvezérlőt sem. Ami a ventilátorokat illeti, a fedőlapra legfeljebb két darab 120 vagy 140 milliméteres, esetleg egy darab 200 milliméteres légkavarók helyezhető, míg előlapja mögé egy pár 120 vagy 140 milliméteres szélgép fér el, hátul pedig a megszokott 120 milliméteres darab húzhatja ki a meleg levegőt. Igény szerint a felsorolt helyekre vízhűtés radiátora is felfogatható.


[+]

A ventilátorok aktuális fordulatszámáról és a házban uralkodó hőmérsékletről a ház tetejébe integrált, állítható színű háttérvilágítással rendelkező kerek kijelző tájékoztatja a felhasználót. Ugyanitt található az I/O panel is, amin két USB 3.0-s, két USB 2.0-s és egy-egy audiojack ki- és bemenet található.

A DS200 Lite verzióért 121, a feketéért 159, a színes változatokért pedig 164 dollárt számít fel a gyártó, míg az ablakos oldallap 13 dollárért lesz beszerezhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés