Hirdetés

Aeolus Gamer Storm Dracula GPU hűtő Radeon HD 7970-hez

Az AMD Radeon 7970-es kártyák szállingózása mellett várható volt, hogy a kompatibilis hűtők kínálata is folyamatosan bővül majd. Most például az Aeolus (DeepCool) jelentette be, hogy Dracula videokártya-hűtőjéből készítettek egy HD 7970 kompatibilis variánst, mely 250 wattnyi hővel képes megbirkózni.


(forrás: www.expreview.com)

Mind a réztalapzat, mely a GPU-val érintkezik, mind a hőcsövek nikkelborítást kaptak, így teljesítménye mellett megjelenésére sem lesz majd panasz. Felépítése egy kilapított, duplatornyos processzorhűtőre elékeztet, a képek alapján elég bizalomgerjesztő a szerkezet. A GPU hőjét 6 darab vaskos, 6 mm átmérőjű hőcső teríti szét az alumíniumlamellák között.


(forrás: www.expreview.com)

Az első mérések alapján elmondható, hogy a referenciahűtéshez képest lényegesen jobban teljesít, dehát egy ekkora méretű hőleadó felülettől ez el is várható. A tesztben két 80 mm-es ventilátorral szellőztették a bordát, melyek egyaránt 1800-as percenkénti fordulattal munkálkodtak. Ebben a felállásban a gyári hűtés 90 °C-os eredményéhez képest 35 Celsius-fokkal tartotta hűvösebben a HD 7970-et (55 °C), ami azért csak biztonságosabbnak hangzik élettartam és stabilitás szempontjából, mint a 100 °C-hoz közeli érték. Kialakításának köszönhetően az egész kártyának kijut a szellőből, így a VRM és egyéb modulok hűtése is kipipálható.


(forrás: www.expreview.com)

Ezen kívül egyéb információt sajnos nem közöltek, de reméljük, idővel találkozunk vele az európai boltok polcain.

Előzmények

Hirdetés