Hirdetés

Színes adattárolók kicsiben és nagyban

Az adattárolók talán két legfontosabb tulajdonsága a tárolókapacitás és a fizikai méret. Nyilvánvaló, hogy ha a minél több adat elmentése a fontos, akkor nagy kapacitású, de nagy méretű, esetleg külső áramforrást is igénylő készülékeket kell használnunk. Sokszor azonban elég lehet valamilyen kis mütyür is, amire ugyan kevesebb információ fér, de ha kell, akár zsebben is hordozhatjuk. Mindkét terméktípusra van javaslatunk.

Super Talent Pico Minik
Super Talent Pico Minik

A Super Talent a miniatürizálásban jeleskedik, legújabb, Pico Mini családba tartozó pendrive-jai mindennek mondhatók, csak óriásnak nem. A picinyke eszközök kevesebb mint 2 grammot nyomnak, és a 32 x 15 x 3 mm-es méret is kellemes paraméter. Az USB 2.0 csatolóval rendelkező körömnyi szerkezetek támogatják a Windows Vista ReadyBoost funkcióját, és akár 30 MB/s-os adatátviteli sebességre is képesek. A különböző kapacitású modellek különböző színezést kaptak, így a 2 GB-os Pico Mini rózsaszín, a 4 GB-os zöld, a 8 GB-os kék, míg a 16 GB-os fekete színű lett. Az új Super Talent pendrive-ok napokon belül megérkeznek az üzletekbe, áruk várhatóan 10, 15, 24, illetve 40 dollár lesz.

Színes Verbatimok (Forrás: Hartware.net)
Színes Verbatimok (Forrás: Hartware.net)


Aki izmosabb, de még elviselhető méretű háttértárra vágyik, annak jó választás lehet a Verbatim valamelyik új külső merevlemeze. A Colour Edition termékcsalád új modelljei 500 GB-os, 2,5 colos winchestereket használnak, ennek köszönhetően viszonylag kis méretűek lettek és mindössze 161 grammot nyomnak. A számítógéphez USB 2.0 porton keresztül csatlakoztathatók, a működésükhöz szükséges áramot is ezen keresztül veszik fel. Nevükhöz híven szép színes borítást kaptak, a kék, zöld, sárga, narancssárga és rózsaszín készülékek hamarosan a boltok polcain viríthatnak. Kezdőáruk várhatóan 109 euró lesz, ebben benne foglaltatik a Nero BackItUp 4 Essentials szoftver is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés