Hirdetés

120 gigás csokifagyi

Ha nyár, akkor fagyi. Ha fagyi, akkor csoki, vanília, eper. Valami ilyesmi lehetett a Mintpass koncepciója, ami egyszerű, de – valljuk be – ütős. Annál is inkább, mert az egyébként egészen élethűnek látszó, Mint Hard nevű jégkrémek kétféle fukcióval is rendelkeznek. A nagyobb, fagyi rész tulajdonképpen egy 1,8 colos winchestert tartalmazó külső ház, míg a kisebb, a pálcika egy pendrive. A különböző tárkapacitások nyilvánvalóan a tervezők ízlését szimbolizálják. A vaníliát valószínűleg nem szeretik annyira, mert az csak egy 60, illetve egy 2 GB-os egység kombinációja. Az eper már 80 / 4-es, de egyértelműen a csoki a nyerő a maga 120 GB-os winchesterével és 8 GB-os pendrive-jával. Az új adattárolók nagy előnye, hogy a nyári melegben sem olvadnak.

Csoki, eper, vanília
Csoki, eper, vanília

Vannak, akik a jégkrémnél jobban szeretik a pingvint (egészségükre!), az ő arcukra az AMP USB-s tárolója csalhat mosolyt. Ha már pingvin, akkor Linux, már meg sem lepődtünk azon, hogy a hasas pendrive-okon ott az Ubuntu 9.0.4-es bootolható verziója. A szilikonmadarak árának 5%-a nemes célt szolgál: a WWF-nek fizetik be, így támogatva a természet és ezzel együtt a pingvinek védelmét is. A PENGUIN-W típusjelzésű adattárolókat már meg lehet rendelni, az 1, 2, 4, 8 és 16 GB-os változatok ára 13, 16, 23, 29, illetve 43 dollár.

És tényleg Linux van rajta
És tényleg Linux van rajta

Az ékszerek kedvelőinek ajánlottak a Super Talent új, 32 GB-os Pico pendrive-jai. A Pico C Gold és Pico E Gold 24 karátos aranyozást kapott, míg a Pico C Nickel nikkelezett. Mindegyik modell körülbelül 30 MB/s-os adatátviteli sebességet biztosít, és rendelkeznek a Windows ReadyBoost funkciójával is. A 6 grammos, 31 x 12 x 3 mm-es USB-s eszközök 85 dollárba kerülnek, de mindegyikből létezik hardveres titkosítással ellátott változat is, 95 dolláros áron.

Aranyos...
Aranyos...

A Green House nevezetű japán cég Kana Flash névre hallgató készülékein kívülről semmi furcsa nincsen – hacsak az nem, hogy a színes műanyagborítás átlátszó. Viszont működés közben annál érdekesebbek. Ezek ugyanis nem egyszerű pendrive-ok, hanem zenelejátszók is egyben. A 2 GB-os adattárolók USB-n keresztül tölthetők, és a beépített akkumulátor körülbelül négy órás üzemidőt képes biztosítani. A Kana Flash a jövő hónapban érkezik meg Japánba, és nagyjából 23 dollár körüli összeget kell kifizetni érte.

Kana Flash
Kana Flash

Zenegép
Zenegép

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés