Hirdetés

Gyorstöltő is egyben az ADATA új póttöltője

Az A10050QC a Qualcomm Quick Charge 3.0 technológiáját veti be a töltési idő csökkentése érdekében.

Az ADATA bemutatta a A10050QC Power Bank nevű terméket, mely egyrészt kifejezetten jó szolgálatot tehet, ha esetleg váratlanul lemerülne az okostelefonunk vagy más USB-ről tölthető hordozható eszközünk. Ennél azonban fontosabb, hogy a Qualcomm Quick Charge 3.0 technológiáját felhasználva a kompatibilis termékek igen gyorsan feltölthetők lesznek.

A A10050QC Power Bank Panasonic által kialakított lítiumion-akkumulátora 10050 mAh kapacitást kínál, és maximum 18 wattos teljesítmény leadására képes. A póttöltő minden olyan termékhez használható, amely hivatalosan is tölthető az USB felületen keresztül, illetve az iPadekkel és pár nagyobb fogyasztású tablettel is megbirkózik. Magán a póttöltőn két darab USB interfész található, ezen belül is egy Type-A és egy Type-C aljzat. Normál töltés mellett a csatlakozókon keresztül továbbítható maximális áramerősség 2,5 A, összesen a két porton keresztül pedig maximum 4,6 A adható le. A Qualcomm Quick Charge 3.0 technológiát használó eszköznél az áramerősség a feszültségtartománytól függ: 5-6 V-tal 3 A, 6-9 V-tal 2 A, 9-12 V-tal pedig 1,5 A. Egyszerre csak egy Quick Charge 3.0-val kompatibilis eszköz tölthető, viszont ettől még mellette egy normál mobil termék akkumulátora is kisegíthető. Mindemellett az egyidejű töltés és újratöltés funkcióval egyszerre tölthető maga a Power Bank, illetve a rá kötött eszközök.


[+]

A beépítette akkumulátor rendelkezik túltöltés, kisülés, túlfeszültség, túláram, túlmelegedés és rövidzárlat védelem is, továbbá galvanizált és texturált tokozást kapott, amely egyrészt csinos külsőt kölcsönöz a fejlesztésnek, de a valós célja sokkal inkább a tűzvédelmi előírásoknak való megfelelés.

A 105,2 x 64,07 x 23 mm-es kiterjedésű, 247 grammos póttöltőért az ADATA 48 dollárt kér. A kék és szürke színekben érkező újdonság szállítása még idén megkezdődik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Előzmények

Hirdetés