Acer TravelMate 8473 tartósteszt bevezető: mitől lett tartós a teszt?

Majdnem napra pontosan egy hónapja harangoztuk be, hogy egy kis időre összekötjük életünket az Acer TravelMate 8473 notebookkal. Mivel kifejezetten munkára szánt hordozható konfigurációval volt dolgunk (aminek eltérő kiépítésű nagyobbik testvére már ismerős lehet), a teszt ideje alatt kényszerpihenőre küldtük az addig mindennapi munkára használt Aspire notebookunkat és megfogadtuk, hogy egyszer sem vettük elő, amíg a tartósteszt véget nem ér, vagy nem jön közbe váratlan esemény. Szerencsére semmi ilyen nem történt, még ez a bejegyzés is az ominózus notebookon született meg.

Lássuk, hogyan is épült fel a valós felhasználásra épülő teszt! Az első indítást követően gyorsan belaktuk a gyári operációs rendszert, csak a szükséges frissítéseket és szoftvertelepítéseket hajtottuk végre, melyek a munkához elengedhetetlennek bizonyultak. Ezt még kiegészítettünk azzal, hogy a gyárilag felpakolt McAffe vírusírtót és Symantec biztonsági mentésre szolgáló programját egy gyors „uninstall” procedúra keretein belül száműztük a merevlemezről – minden más viszont maradt! Ezt követően a notebookot belevetettük a mélyvízbe és mindenre használtuk, amire csak lehetett, de főként munkára. 1-2 szombatot és vasárnapot leszámítva nem volt olyan nap, amikor ne került volna bevetésre legújabb igáslovunk, így számos hír és cikk született meg rajta.

A teszt végeztével, még a letakarítás előtt. A műanyagok ujjlenyomatosak, csak a takarítás után derül ki, hogy valóban kifényesedtek-e..
A teszt végeztével, még a letakarítás előtt. A műanyagok ujjlenyomatosak, csak a takarítás után derül ki, hogy valóban kifényesedtek-e.. [+]

Ennek köszönhetően sikerült elegendő tapasztalatot szerezni a touchpadról és billentyűzetről, de volt időnk a kijelzővel kapcsolatos dolgokban is elmélyedni. A megjelenítő értékelésében segítettek a filmek is, noha nem kifejezetten multimédiás konfigurációról van szó, ugyanakkor a Core i5 processzor és 4 GB memória mellett még van benne egy NVIDIA GT 540M GPU is, amivel a kikapcsolódást próbáltuk megoldani a játékok szintjén. Konkrét méréseket nem végeztünk, hiszen ez már a sokadik ilyen notebook, amiben ez a vezérlő található, ugyanakkor hűtés és zaj szempontjából nem elhanyagolható ennek kipróbálása sem.

Nem szabad elfelejteni, hogy TimelineX-es konfigurációról beszélünk, mely hosszú akkumulátoros üzemidő (8 óra) elérését teszi lehetővé, így arra is kíváncsiak voltunk, hogy ez miként alakul abban az esetben, ha normális fényerővel, bekapcsolt Wi-Fi mellett a napi rutinnak megfelelő dolgokkal foglalkozunk.

A portok jól vizsgáztak, de a kényelemmel nem voltunk maradéktalanul elégedettek.
A portok jól vizsgáztak, de a kényelemmel nem voltunk maradéktalanul elégedettek. [+]

Szerencsére a szokásos tömegközlekedési eszközön és autós hurcoláson felül egy pár külföldi sajtóesemény a teszt időszakára volt beidőzítve, így a reptéri stress-teszt sem maradt ki, tehát volt alkalmunk a gép belsejére egy pillantást vetni anélkül, hogy felnyitottuk volna. Alapvetően nem volt célunk a termék állagának lerontása, így kizárólag táskában hurcoltuk és rendeltetésszerű használatnak vetettük alá: nem ejtettük le és nem locsoltunk bele kávét annak ellenére sem, hogy a merevlemezt a DASP, a belsőségeket pedig a cseppálló billentyűzet védi. Ellenben rengeteget gépeltünk és nyomkodtuk a touchpadet (valamint annak gombjait), nyitogattuk a kijelzőt, tettük hibernált és alvó állapotba, majd ébresztettük fel.

A konkrét tapasztalatokról és a konfigurációról részletesen a holnapi bejegyzésben számolunk be, de elsősorban nem semmitmondó számokkal fogunk dobálózni, hanem a bennünk megfogalmazódott gondolatokat és érzéseket (konkrét tapasztalatokat) fogjuk megosztani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények