Acer Iconia W700P és W510P tabletek üzleti felhasználók számára

Az üzleti életben a legfontosabb az adatbiztonság. Évente nem kevés laptopot tulajdonítanak el illetéktelenek, vagy éppen hagynak el saját tulajdonosaik, és ezek között biztosan akad egy pár olyan, amin fontos üzleti titkokat tartalmazó dokumentumok, szerződések találhatók, melyek később nagy fejfájást okozhatnak adott vállalatoknak. Vélhetően a növekvő számú mobileszközök miatt ez a veszély egyre fenyegetőbb lesz, hiszen ma már nem csak hagyományos értelemben vett hordozható számítógépeken tárolhatunk, vagy éppen tárolunk bizalmas információkat, hanem egyre okosabb kézi eszközeinken is, mint például okostelefonon vagy tableten.

Márpedig tablet fronton nagyon úgy tűnik, hogy egyfajta robbanás előtt állunk, ami megsokszorozhatja a forgalomban lévő és használt eszközök számát, tehát a biztonságra ezen a téren törekedni kell, főleg akkor, ha ezeket valóban komoly munkára akarjuk befogni. Persze az adatok utólagos védelmének számos egyszerű, olcsó, vagy éppen nem olcsó, de biztonságos módja van, a legegyszerűbb mégis egyből olyan eszközt választani, ami erre alapból megoldást kínál.

Acer Iconia W510P
Acer Iconia W510P [+]

Az Acer hamarosan hivatalosan is elrajtoltatja x86 platformos táblagépeit, a W510 és W700 típusokat (valamint ezek 3G-s változatait), de ezek nem kínálnak olyan védelmet, ami miatt nyugodtan alhatunk akkor is, ha a gépet elvesztettük vagy éppen ellopták – legalábbis ha az anyagi veszteséget nem nézzük. Korábban már említettük egyik bejegyzésünkben, hogy várhatók P jelzéssel ellátott modellek, ezek érkezése azonban korántsem volt biztos. Most viszont megerősítést nyert, hogy az említett típusokkal párhuzamosan a gyártó piacra dobja a W510P és W700P jelzésű modelleket is, amelyek TPM chippel, és ennek kihasználásához szükséges Windows 8 Pro operációs rendszerrel érkeznek, így ezzel a párossal egyszerűen megoldható a meghajtón tárolt adatok titkosítása.

Acer Iconia W700P
Acer Iconia W700P [+]

A TPM aktiválása és használata csak egy lépés azon az úton, ami biztonságosabbá teszik eszközeinket. De nem szabad elfeledkezni egy másik nagy veszélyről, az adatvesztésről sem. A mobil eszközök még jobban ki vannak téve egy baleset vagy összeomlás kockázatának, így nem feledkezhetünk el a megfelelő biztonsági másolatok készítéséről sem. A szóban forgó tabletek az Acer Backup Manageren keresztül teszik lehetővé az egyszerű biztonsági másolatok készítését, míg az Acer eRecovery Management igény szerinti helyreállítást kínál.

Minden más tekintetben az Iconia W510P és W700P megegyeznek azokkal a modellekkel, amelyeket az otthoni felhasználóknak szán a gyártó, utóbbiakról korábban már minden eddig tudható részletet megírtunk. A "P" jelzésű modellek áráról és garanciaidejéről egyelőre nincs információ, ezzel meg kell várni az október 29-én esedékes hivatalos londoni sajtóbejelentést.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények