Acer Iconia Tab W510/W700 Windows 8 tabletek gyors próbája

A napokban megrendezett Ramiris Dealer napon sok más gyártó mellett az Acer is kivonult teljes termékpalettájával, kezdve a monitoroktól a notebookokon át egészen az asztali gépekig, amit minden látogató szabadon megtekinthetett. Azonban a cég az odalátogató újságírók számára külön újdonságokat tartogatott – név szerint az Iconia Tab W510 és W700 tableteket – amit a nagyközönség egyelőre nem vehetett a kezébe.

Acer Iconia Tab W510 Intel Clover Trail alapokon
Acer Iconia Tab W510 Intel Clover Trail alapokon [+]

Az egyelőre mintapéldány állapotú termékek fehér köntöse így első látásra is dögös, jól illeszkednek a Computexen bemutatott Windows 8-as Aspire S7 notebook által indított dizájnvonalba. Ami a specifikációt és a tudást illeti, ezek nagy részét leírtuk korábban, de annyival kiegészítenénk azt, hogy a W510 Intel Clover Trail alapokon nyugszik, a W700 pedig Intel Core i5 CPU-val lesz kapható, és mindkettőben SSD felelős az adattárolásért.

Acer Iconia Tab W700 Intel Ivy Bridge belsővel
Acer Iconia Tab W700 Intel Ivy Bridge belsővel [+]

A W510-hez sajnos nem volt még dokkoló, így ezt nem tudtuk kipróbálni, pedig ez szolgáltatta az igazi csemegét. Ennek hiányában a tabletet csak egy szál magában próbáltuk ki, ami meglepően gyorsan szedte a lábát az Intel Atom platform ellenére is. Noha az operációs rendszer néha művelt fura dolgokat, de ez egy bétás fázisú csomag esetében nem ritka. Viszont fogása kellemes volt, amihez hozzájárul az anyaghasználat és az elviselhető tömeg is.


Acer Iconia Tab W510 [+]

Az 1366x768-as IPS kijelző remekül reagált parancsainkra, és annak képminőségével sem volt különösebb probléma – véleményünk szerint a 10,1"-es képátlóhoz ez a felbontás éppen még elegendő. Amivel kicsit birkózni kellett, az az előlapra helyezett Windows gomb volt. Sajnos kicsit közel került a kávához, így ha már picit is pontatlanul értünk hozzá, nem csinált semmit. Vélhetően ezen javítanak majd a végleges verzión, ha másképp nem, az érintőgomb érzékenységét csavarják kicsit feljebb.


Acer Iconia Tab W510 [+]


Acer Iconia Tab W510 [+]

A 11,6"-es, ennek megfelelően Full HD felbontású W700 esetében kéznél volt a korábban említett, több pozícióba is elhelyezhető dokkoló bölcső, amibe oldalról csúsztatható be a tablet. A korábbi híresztelésekkel ellentétben nem alumíniumból, hanem műanyagból készül ez a dokkoló, de ez semmit sem von le ötletességéből. Sajnos ezt a modellt nem tudtuk kipróbálni működés közben, mert lemerülve hozták el az irodából, de a töltője ott maradt.


Acer Iconia Tab W700 a dokkolóban [+]


Acer Icona Tab W700 dokkolóban, portré mód [+]

Mindenesetre egy másik időpontban sort kerítünk majd a próbára. Ez viszont nem akadályozott meg bennünket a tapogatásban és a külső mustrában, ahol a legérdekesebb színfolt a Thunderbolt kapu meglétre volt. Az egyelőre kérdéses, hogy ez a végleges terméken is megmarad-e, ugyanis az IDF-en kihelyezett modelleken állítólag ez már nem volt rajta – kár lenne érte.


Acer Iconia Tab W700 és a Thunderbolt [+]


Acer Iconia Tab W700 [+]

A rövid ideit tartó próba során újból meggyőződhettünk arról, hogy ilyen kompakt méretekben is lehet a PC-s platformra használható gépet építeni, és ezt nem a most kipróbált Clover Trail alapján mondjuk, mivel más gyártónál már kipróbálhattunk Core i5 alapú tableteket. Mindenesetre az Acer Iconia Tab legújabb példányai igen tetszetősre sikeredtek, amin sokat lendít a fehér és halvány ezüst színkombináció, a szögletes és lekerekített dizájn remek ötvözése és az anyagválasztás is, még akkor is, ha ez utóbbin még reszelniük kell a totális masszivitás érdekében.


[+]

Egyelőre korai lenne bármit is jósolni, főleg egy korai fázisban lévő mintapéldány alapján, ráadásul a konkurensek közül sem láttunk még mindent, az viszont biztos, hogy a Windows 8 érkezése hardver téren is egy izgalmas időszakot vetít előre.


A dokkoló forgathatóságának a nyitja az áthelyezhető kitámasztóban rejlik [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények