Sikeresnek értékeli az Acer a Chromebookot

Az Acer C7 Chromebookról korábban már értekeztünk, de most végre megérkeztek az első adatok a termék sikerességével kapcsolatban. Jim Wong, a gyártó elnöke a Bloombergnek elmondta, hogy sikerként értékelik az Acer C7 debütálását, mivel a cég amerikai szállításainak 5-10%-át teszi ki a termék. Ez minden bizonnyal a 200 dolláros árnak köszönhető, hiszen a Chrome OS nem az a hagyományos értelemben vett operációs rendszer, így a Windows 8-hoz hasonlítva kifejezetten korlátozott funkcionalitást kínál, de a Google koncepcióból tervezte úgy, hogy alapvetően a felhős szolgáltatásokra építsen a szoftver.

Az Acer vezetője elmondta, hogy a Chromebook iránt főleg a vállalatok, valamint az oktatási intézmények részéről mutatkozik nagy érdeklődés, ami Jim Wong véleménye szerint annak köszönhető, hogy Chrome OS nagyon biztonságos operációs rendszer. A Chromebook eredményei egyébként abból a szempontból is érdekesek, hogy komoly reklámot nem kaptak a termékek.

Az Acer elnöke a Windows 8-ra is kitért és úgy gondolja, hogy a Microsoft új operációs rendszere nem sikeres. Ezt az állítást Jim Wong szimplán arra vezeti vissza, hogy nem sikerült újra növekedő pályára állítania a PC-s piacot, annak ellenére sem, hogy a Windows 8 igen komoly reklámkampányt kapott.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények