Acer blog: Predator G1 PC – komplett gamer masina 16 literbe sűrítve

A külső tetszetős, de belülről sem rossz, idehaza mégsem lesz kapható (hivatalosan).

Idehaza nincs nagy keletje a készen összerakott márkás PC-knek, legfeljebb a boltok által összeszerelt konfigurációk fogynak, de a legnagyobb hagyománya még mindig az egyedileg, darabokból otthon összerakott számítógépeknek van. Valahol ez érthető, hiszen a készre szerelt megoldások gyakran jóval drágábbak, körülményesebbek, esetenként speciális hardvert tartalmaznak, egyedi a kialakításuk, nehézkes a bővítésük, így bármi gond adódik, akkor csak a gyártó tud segíteni, gyakran borsos összegért cserébe.


[+]

A hazai helyzeten az sem változtatott, hogy a vállalatok egyre inkább ráfeküdtek a gamer konfigurációkra, amelyek kinézetre túlmutatnak a hagyományos PC-ken, és ezt most úgy értjük, hogy tényleg jól néznek ki, van bennük egyediség, továbbá a bővíthetőségnek is teret adnak, és odafigyelnek az olyan fontos dolgokra is, mint a jó szellőzés mellett biztosított halk működés. Nyilván a dolgok alakulásába az anyagi helyzet is közre játszik, de ebbe most nem mennénk bele. Helyette inkább vetünk egy pillantást az idehaza  forgalomba nem kerülő (rendelésre persze bármit hoz a hivatalos forgalmazó) Predator G1-710 PC-re, hogy lássuk, milyen konfigurációt kapnánk az Acertől, ha lenne igény itthon a komplett gamer számítógépekre.


[+]

A 16 literes belső űrtartalmú, álló helyzetben elhelyezhető ház egészen pofás, előlapja és fedele pikkelyes külsőt kapott, miközben a két oldalát sem egy-egy sima oldallap takarja. Egyértelmű márkajelzések mindenhol, a két oldallapon és az előlapon is fellelhető a Predator embléma, utóbbi a bekapcsológombbal egyetemben vörösen alapból világít, ha a gép éppen működik, de ezen változtathatunk, hiszen valójában RGB világítás van mögötte. Ebből jutott az előlapra is, mely folyamatosan tudja változtatja a színét és a zene ütemére is tud villogni, de akár le is lőhető – mindezt a PredatorSense szoftverből állíthatjuk központilag. Ha már az előlapnál tartunk, beépítve kapunk egy slim optikai meghajtót, ami középen, függőlegesen van beépítve, illetve lejjebb a szokásos 3,5 mm-es jack csatlakozókat, egy kártyaolvasót, USB 3.1 Gen2 Type-A és Type-C előlapi portokat leljük. Emellett ne feledkezzünk meg a két kihúzható fejhallgató tartóról sem.


[+]

A hátsó traktus nem tartogat nagy izgalmakat, de legalább itt sem a puszta fémmel találkozunk, hanem itt is figyeltek a megjelenésre, hátha ez a rész is szem előtt lenne valakinél. Csatlakozókból viszont nincs túl sok, hat jack aljzat az integrált hangvezérlőhöz, négy USB 3.0-s port, egy Gigabit Ethernet csatlakozó, két tápcsatlakozó, és egy VGA hátlapja látszódik, amin három DisplayPort, egy HDMI és egy DVI lakozik.  A két tápcsatlakozóra visszatérve, ez jól láthatóan nem az asztali gépek tápjainál megszokott aljzat, hanem olyan, amilyet a notebookoknál láthatunk. Ez nem véletlen, a gépben ugyanis nincs hagyományos értelemben vett tápegység, hanem valóban notebookos tápokat kapunk a konfiguráció mellé, szám szerint kettőt, ezeket kell egy keretbe behelyezni. Ennek előnye, hogy passzív hűtésű, tehát zajtalanul működik, cserébe körülményes az elhelyezése, ráadásul két szabad konnektort igényel.


[+]

Áttérve a belsőre, rögtön beszéljünk a konfigurációról: az alaplap egyedi, vélhetően a Pegatronnál készül, és Intel H170 vezérlőhíd lakik rajta. A processzorfoglalatban egy Intel Core i7-7700 CPU található, mellette pedig 32 GB RAM, 512 GB-os, M.2 foglalatos (de SATA-n kommunikáló) SK Hynix SSD és egy 2 TB-os HDD található. A riserbe rakott VGA nincs felcímkézve, de valójában egy GeForce GTX 1080, blower hűtéssel, ami kívülről, a ház oldalfalán keresztül szívja a friss levegőt. Hasonló kéményes megoldást kapott egyébként a processzorhűtő is, ezenfelül van még egy hűtő, ami a VRM-et hűti és tolja kifele a ház meleg levegőjét. Amúgy a masina meglepően halkan dolgozik,


[+]


[+]

A konfiguráció egyébként széles skálán mozog, van GTX 1060, GTX 1070 VGA-val szereld kiadás is, ahogy RAM-ból is lehet kevesebbet, illetve SSD-ből kisebbet kérni, és van csak HDD-s kivitel is. Processzorból van lassabb opció (i5-7400), viszont elérhető lesz 8. generációs Intel Core i7-tel is. Bármelyikre is esik a választás, a géphez jár Killer Gigabit Ethernet és szintén Killer IEEE 802.11ac-s Wi-Fi is, illetve Bluetooth 4.1-et is tud az utóbbiért felelős vezérlő.


[+]

Az árazással kapcsolatosan hivatalos hazai információ nincs, az alap masina (i5-7400, 8 GB RAM, 1 TB HDD, GTX 1060, alap Predator billentyűzettel és egérrel) külföldön 1299 euró, így érthető, hogy ezzel nem lehet versenyezni az épített gépek piacán idehaza – bármennyire is kulturált az összkép és tetszetős a külső. Érdekességnek viszont nem utolsó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények