Hirdetés

Alexával erősít az Acer

A vállalat az Amazonnal kötött partnerkapcsolat mellett megújította a Chromebookot is, illetve megmutatták a Predator BFGD-t.

Az Acer CES-en bemutatott notebookjairól már beszámoltunk, így friss Nitro 5, illetve a vékony Swift 7 és Spin 3 már ismerős lehet az olvasóink számára. Ennél azonban több bejelentés is volt, így többek között a vállalat megmutatta a Predator BFGD-t, amiről az NVIDIA korábban már hintett el részleteket.

Igazából olyan sok új információ nincsen, elvégre az előbbi hírben olvashatók a specifikációk. Az árat a vállalat a megjelenéshez közeledve fogja elárulni, tehát egyelőre be kell érni a képekkel:

Acer Predator BFGD Acer Predator BFGD
Acer Predator BFGD [+]

A vállalat a Chrome OS-t futtató Chromebook termékcsaládot is frissítette a Chromebook 11 sorozattal, amely 11,6 hüvelykes, 1366x768 pixeles felbontású, IPS panelre épülő kijelzővel rendelkezik. Ebből a szempontból két választás is van, ugyanis a megjelenítő kérhető normál kivitelben, de lehet érintésre érzékeny is.

A passzív hűtéssel dolgozó vázon belül egy Gemini Lake platformra alapozó Intel Celeron processzor teljesít szolgálatot, amely mellé 2 vagy 4 GB rendszermemória társulhat, míg az eMMC adattároló kapacitása 16 vagy 32 GB lehet. A 18,15 mm vékony, 1,1 kg-os Chromebook 11 két darab USB 3.1 Gen1 (Type-C) porttal rendelkezik, amelyeket töltésre is lehet haszálni. Ezeket egészíti ki a MicroSD szabványú memóriakártyákat fogadó kártyaolvasó, illetve a két USB 3.0 port, valamint Bluetooth 4.2 interfész és a 2x2 MIMO 802.11ac Wi-Fi.


Acer Chromebook 11 [+]

Természetesen nem hiányzik a sztereó hangszóró, az integrált mikrofon, illetve a webkamera sem, a beépített akkumulátor pedig 10 órányi üzemidőt tesz lehetővé. A Chromebook 11 márciusban érkezik Európába, 249 eurós kezdőárral.

Végül az Acer az Amazonnal kötött partnerkapcsolat jegyében bejelentette, hogy érkezik az Alexa a kiválasztott Aspire, Spin, Switch és Swift notebookokra, illetve az Aspire egybegépekre. Erre persze az év közepéig várni kell. A hangfelismerés lehetősége ugyan mindegyik modellben adott, de például a Switch 7 Black Edition vagy a Spin 5 opciók négy digitális mikrofonnal akár 2,7 méterről is tudják értelmezni a felhasználók parancsait, míg a kevesebb mikrofonnal rendelkező gépek esetében közelebb kell majd menni.

Szintén lesz Alexa az Acer V6820M és V6820i 4K UHD projektorain is, így ezek a rendszerek is vezérelhetők lesznek szimplán kimondott parancsokkal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés