Acer blog: Aspire One Happy 2 - női szemmel

Az Acer Aspire One Happy 2 netbookot először az Innováció 2011 kiállításon tekinthettük meg testközelből. Nos, a Happy névválasztás nem véletlen, hiszen a színválasztékból kimaradtak a hagyományos fekete és szürke színek (valamint ezek árnyalatai), helyüket pedig sokkal vidámabb színek vették át, amiket áfonya shake, papaya tej, eper joghurt és banánkrém fantázianévvel láttak el.


[+]

Az Aspire One Happy 2 alapjában véve fehér színű, a fent felsorolt színek pedig a gép fedelére, bekapcsoló gombjára és touchpadjének a színére érvényesek, tehát egy vidám színvilágú terméksorozatról van szó. A fedél érdekessége, hogy a tetején egy körkörös vízcsepp mintázat kapott helyet, ami nem matrica vagy optikai hatású festés, hanem valóban gyárilag úgy van kiöntve, hogy kidudorodjon a síkból.


[+]

Csak mellékesen jegyeznénk meg, hogy most nem a technikai paraméterekről szeretnénk beszámolni, ugyanis a Happy 2 gyakorlatilag e téren teljesen átlagos, akárcsak a többi netbook (vagyis a többségük). Mivel a szerkesztőségben biztosak voltunk abban, hogy ezekkel a színek leginkább a női felhasználók szívéhez állnak legközelebb, odaadtam a páromnak egy hét erejéig, hogy használja és mondjon róla véleményt.

Persze szakmájából adódóan ő nem igazán IT termék szakértő (ahogy én sem értek olyan szinten a kémiához, ahogy ő), tehát nem PH!-s mélységű elemzést vártam tőle, hanem azt, hogy mondja meg, mi volt az ami tetszett neki, s mi az, ami kevésbé.


[+]

Kipróbálásra a papaya tej (narancssárgás) színű változat érkezett, ami rendkívül figyelemfelkeltő, beszámolója szerint akárhol megfordult vele (munkahely, barátnők stb.), nem igazán hagyták szó (vagy inkább kérdés) nélkül, hiszen nem minden nap látni színes netbookot. Persze nem is vártam mást, nyilván a "csajok" teljesen el voltak ájulva tőle, többen az ára és a vásárlási lehetőségek iránt is érdeklődtek. Ez alapján azt mondhatjuk, hogy a Happy 2 külsőre totális telitalálat a gyártó részéről.


[+]

A férfiakkal ellentétben a nők szeretik, ha minden belefér a táskájukba (aki látott már női táska tartalmát asztalra kiborítva, az tudja, miről beszélek) anélkül, hogy "leszakadna a válluk". Sajnos tok nem járt a Happy 2-höz, de épp volt egy kéznél, így nem kellett attól tartani, hogy a körömvágó olló, a reszelő vagy a kulcs kárt tesz az Aspire One Happy 2-ben, ami egyébként nem kisebb, mint a 10,1"-es netbookok, ugyanakkor nagyjából 1 kilogramm, ami nem sok.


[+]

A MiniGo fantázianévre keresztelt töltő 40 watt leadására képes, viszont könnyű és kicsi, a villásdugó pedig eltávolítható róla. Mivel ez a villásdugó nem kábellel csatlakozik az adapterre, ahogy azt a notebookoknál megszokhattuk, ezért csak egyetlen vezeték van (a töltő és a netbook között). Ez önmagában kevésbé hajlamos összegubancolódni, mint a dupla kábeles töltők, ebből fakadóan nem kell 5 percet bogozással tölteni, ami szintén előny.

Ami a hátrányokat illeti, csupán egy dolgot tudott megemlíteni: a teljesítményt. A Happy 2 amúgy nem lenne gyenge, de az 1 GB memória alaposan lelassítja a Windows 7 Starter operációs rendszerben való munkát. Noha van rajta Android is, ezt kevésbé lehetett használni, ugyanis a rendszer a mobilnetes sticket nem ismerte fel, emiatt csak otthon, Wi-Fi-s környezetben van róla tapasztalat.

Tehát a konklúzió: a mintavétel alapján úgy tűnik, hogy a Happy 2 menő a nőnemű egyedek rendkívül nagy hányadának körében. Azt persze nem állítjuk, hogy csajozni ideális, de biztosan begyűjthetünk egy két elismerő pillantást, vagy ha már foglaltak vagyunk, akkor nem nagyon nyúlhatunk mellé, ha ilyet választunk barátnőnknek/feleségünknek/menyasszonyunknak (és még sorolhatnánk) ajándékba. Feltéve, hogy 2 vagy 4 GB RAM-mal vesszük, mert akkor nem csak szép, de gyors is lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények