Hirdetés

Abit alaplap integrált NVIDIA grafikával

Az Abit az utóbbi hónapokban csúcskategóriás alaplapjaival igyekezett megtartani vásárlóközönségét – a tét nem volt kicsi, hiszen a folyamatos anyagi gondokkal küzdő vállalat alaplaprészlegét (és vele az Abit márkanevet) csak januárban vásárolta meg a tajvani USI. A megváltozott tulajdonosi hátterű és remélhetőleg sikerrel stabilizált márkanév alatt most egy olcsóbb alaplap is megjelent, amely az NVIDIA integrált grafikával szolgáló chipsetje köré épül.

Az NF-95 jelzésű lap Socket 939 foglalatba illeszkedő AMD processzorokat fogad, két memóriaaljzatában legfeljebb 2 GB összkapacitású DDR modulok helyezhetők el. A költségcsökkentés jegyében a gyártó a grafikus processzorból és a déli hídból is a gyengébbet választotta. A GeForce 6100 így nem támogatja a dual-head üzemmódot és a HDTV-kimenetet is mellőzve csak D-Sub kimenettel bír.

Az nForce 410 I/O-vezérlő esetében egyebek mellett a Gigabit Ethernetről kell lemondani, ehelyett 10/100 Mbps sebességű interfésze van, és az nForce 430-cal ellentétben csak kettő, RAID 0 és 1 köteteket támogató Serial ATA II portot bocsát rendelkezésre. Bővítéshez egy PCI Express x16 és három PCI foglalat használható, IDE-csatornából kettő van, a hangrendszer 5.1 csatornás. A microATX formátumú lapon összesen hat USB 2.0 kivezetés található, de a FireWire hiányzik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés