Hirdetés

A zene mindenkié!

A kétezres évek elején a kompakt házimozi rendszerek berobbanása majdnem padlóra küldte a mikrohifik termékcsoportját. Túlzás nélkül állítható, hogy megfagyott körülöttük a levegő, a korábbi tömegek helyett alig néhány gyártó maradt, amelyek ráadásul mérsékelt lelkesedéssel dobták piacra az új modelleket.

Pioneer X-HM50
Pioneer X-HM50

Azóta eltelt jó pár év. A házimozi szegmens mára láthatóan kifulladt, és ezzel párhuzamosan a mikrotornyok kezdenek éledezni tetszhalott állapotukból. Egyre több termék jelenik meg, továbbá néhány régi gyártó is aktivizálta magát.

A Pionner a tavalyi profiltisztítást követően nagy számban mutatja be zenelejátszásra termett termékeit, amelyek közül a legfrissebb darab az X-HM50 típusjelzésű mikrotorony. Kétféle színben érhető majd el e hónap végétől, és ezek közül a fém ezüstszínű kifejezetten retrós benyomást kelt, hiszen ránézésre akár a nyolcvanas években is készülhetett volna.

Tudásában azért a 21. századot idézi. Került rá egy manapság oly divatos dokkoló is, amellyel a különféle Apple termékeken található zenék játszhatóak le. CD lejátszója az összes létező lemezfajta kezelését támogatja. Nem spórolták le az USB portot sem, amivel egyrészt különféle perifériák köthetőek rá, másrészt, ha az ember egy pendrive-on tárolja a zenéit, azokat is megszólaltathatja segítségével. Sajnos ez esetben csak az MP3 és a WMA fájlok jöhetnek szóba, ami így 2010-ben már egy kicsit kevésnek tűnik.

Pioneer X-HM50
Pioneer X-HM50

Kétszer ötven wattos maximális kimeneti teljesítménye többnyire kielégíti az igényeket, és ha még jól is szól, akkor akár sikert is arathat, annak ellenére, hogy elkérik az árát: a termékért 385 dollárt kell majd fizetni.

Előzmények

Hirdetés