Hirdetés

A világ leggyorsabb 64 GB-os microSDXC memóriakártyája a SanDisk műhelyéből

A memóriakártyák világában jól cseng a SanDisk neve, mely vállalat nem megy a szomszédba, ha innovációról vagy rekordok döntögetéséről van szó. Újonnan bejelentett 16, 32 és 64 GB-os Extreme microSDHC/microSDXC memóriakártyái megfelelnek az UHS-I sebességszabványnak, amely lehetővé teszi, hogy az adott típus olvasása közben 80 MB/s sebesség is elérhető legyen, míg az adatok felmásolása legfeljebb 50 MB/s tempóval történhet (utóbbi legfeljebb 30 MB/s a 16 GB-os modell esetében). Ennél nagyobb tempóra képesek ugyan a gyártó Extreme Pro kártyái, de azok csak 8 és 16 GB kapacitással bírnak.


[+]

Mindez persze csak abban az esetben, ha a fogadó eszköz is támogatja ezt a sebességet, de erre jelen pillanatban még sok mobil eszköz nincs felkészítve – ellenben a PC-s olvasókkal nem reménytelen a helyzet. A kártya egyébként számos eszközben képes megállni a helyét, így használható okostelefonokban és tabletekben, a mellékelt átalakítóval pedig normál SD kártya helyére is beilleszthető. Ráadásul a SanDisk Extreme családba tartozó lapkák víz- és ütésállóak, valamint a röntgensugárzás sem tud kárt tenni bennük, így akár akciókamerákban vagy komolyabb, zord körülmények között használható eszközökben is bevethetőek. A további biztonság kedvéért pedig a gyártó mellékel egy RescuePro névre hallgató szoftvert is, amivel a véletlenül letörölt állományokat varázsolhatjuk vissza.

A SanDisk Extreme microSDHC és microSDXC memóriakártyák élettartam garanciával kerülnek forgalomba, ám pontos áruk egyelőre nem ismert (60 és 200 dollár közötti összegre van kilátás), de minden bizonnyal itthon is elérhetőek lesznek a hivatalos forgalmazón, a Hama Kft-n keresztül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés