Hirdetés

A világ első 3D PMP-je az i-Stationtől

Bár még csak hat éve alapították a céget, az i-Station rövid idő alatt komoly szereplővé nőtte ki magát a PMP piacon. Ráadásul néhány éve elég komolyan rászálltak a 3D-re is, így tulajdonképpen nincs abban semmi furcsa, hogy ők dobták piacra a világ első, 3D-s tartalmak megjelenítésére képes  hordozható multimédiás lejátszóját.

A Z3D típusjelzésű, Androidra készülék 7 hüvelykes kijelzője 800x480 képpont megjelenítésére képes. Mivel aktív shutteres megoldásról van szó, ezért egy aktív szemüveg szükséges a háromdimenziós mozgóképek megtekintéséhez. A 256 MB-nyi DDR2 RAM-ot tartalmazó termék képes a vezeték nélküli hálózati kapcsolat megteremtésére, illetve támogatja a Bluetooth 2.0-s szabványt is, sőt a digitális rádióadások vétele sem jelenthet akadályt. Került bele egy G Sensor, illetve igény szerint 32 vagy 64 GB-os tárolókapacitású memória. Novembertől lehet megvásárolni az eszközt, az ára 500 dollár lesz.

Kistestvére, a Buddy szintén Androidot használ, kijelzője azonban csak 5 hüvelykes, viszont a felbontása ugyanúgy 800x480 pixel. Került bele 256 MB-os DDR2 RAM, továbbá szintén támogatja a Wi-Fi-t és a Bluetooth 2.0-t, a rádiózásról pedig egy FM tuner gondoskodik. A 16 GB-os verzió 200 dollárba fog kerülni, a 32 GB-os modell áráról viszont még nincs konkrét információ.

A harmadik, ugyancsak androidos készülék a keresztségben a Dude nevet kapta. Gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint a Buddy, annyi különbséggel, hogy került rá egy 3 megapixeles kamera és egy HDMI kimenet is. Ezért a pluszért 65 dollárral többet kell majd érte fizetni. Elsőre tulajdonképpen egész jónak tűnnek ezek az eszközök, bár az áruk belövésekor nyilván nem a magyar piac igényeit vették alapul. Ráadásul számos fontos részlet még nem tisztázott, így például az akkumulátorok üzemidejéről, illetve a támogatott formátumokról sincs adat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés