Hirdetés

A Rambus utolsó hörgései

Miután az Intel Canterwood-chipset végleg szakított a drága Rambus memóriákkal, a SiS maradt az egyetlen lapkagyártó, amely még tervez ilyen modulokat támogató chipseteket. S hogy a Rambus-t még korai lenne teljesen eltemetni, azt a VR-Zone internetes oldalon megjelent cikk is bizonyítja.

Az Abit cég Si7G típusú alaplapja PC1333 RIMM memóriákat támogat és a SiS R658 északi, valamint a SiS963 déli hídra épül. Mint az alábbi ábra is mutatja, ez az a konstrukció, amely megnehezítheti az Intel Canterwood lapkák mindennapjait. A tesztben az Abit Si7G egy Canterwood-chipsetes, DDR333 RAM-okkal felszerelt és egy SiS655 lapkás, kétcsatornás DDR400-as memóriamodulokkal megtámogatott alaplap ellen szállt ringbe és győzött!


Forrás: www.k-hardware.de

Annyi bizonyos, hogy a SiS megoldása nagyon is életképes, legalábbis ezen szintetikus tesztprogramban. Most már csak olyan alaplapgyártók kellenének, akik felvállalják ezt az érdekes chipsetet. Jó eséllyel nem lesznek sokan, hiszen az Intel is okkal dobta a Rambust, ráadásul ők több százmillió dolláros költségek után tették mindezt. Miért? Mert a piac másképp alakult. Előbb-utóbb a SiS is kénytelen lesz ezt belátni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • RIM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés