Hirdetés

A Rambus esete a Yellowstone-nal

Mint ismeretes a P4-hez -viszonylagos drágaságuk ellenére- még mindig a Rambus-féle RDRAM-ok jelentik a legjobb (és egyelőre persze alternatíva nélküli) megoldást, és nem lesz ez másként ezután sem; ugyan szeptemberre a Rambus komoly újdonságokat harangozott be a Yellowstone prodzsekt keretein belül, ezek azonban mindössze az eddigiek kiterjesztését hozzák: nagyobb sávszélesség, több bank, szélesebb adatbusz..

Az "elért" eredmények ismét magasra helyezik majd a lécet, hiszen a 6.4Gb-os sávszélesség, vagy az eggyel még tovább jutó 9.6Gb-os mellett a P4-(ek)nek már semmi esetre sem kell szűkölködniük.. Ráadásul a 4-layer-es alaplap-dizájn egy szinttel még lejjebb hozza majd az egész P4 platformot, már ami az árakat illeti.

És akkor a küszöbön álló PC1066-os, 4-bank-os RIMM szabványról még nem is volt szó. A Yellowstone-on(?) majd erre is sor kerül. Ez utóbbit ugye az Intel új i850-es chipset-je, az egyelőre Tulloch néven futó támogatja majd elsőként, bár a cucc megjelenésére még 2002. közepéig várni kell.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HIS

Azóta történt

  • Mi vár a P4-re?..

    Mit ígér az következő néhány hónap?.. És ez még csak a kezdet..

  • Az ősz az Intelé?

    P4-et a népnek! Tűnődések a platform-kondér körül..

  • R.I.P. RDRAM!!!

    Az Intel úgy döntött, hogy nem dobja piacra a jövőre tervezett, PC1066-os RDRAM-os chipkészletét, a Tulloch-ot...

  • Memóriagyártók krízise

    Nem meglepő, hogy a memóriachipeket gyártó cégek lassan leadják a kulcsot és angolosan távoznak... évek óta recesszió van.

Hirdetés