Hirdetés

A Pentax is frissíti a kompakt termékvonalát

Ahogyan azt a többi gyártó is megtette, a Pentax-nál is frissítik a digitális, kompakt termékvonalat és ennek megfelelően három új kompakt gépet jelentettek be.

Pentax Optio i10

A három újdonság közül kétségkívül az i10 típusjelzéssel ellátott modell a legérdekesebb, ugyanis a gyártó korábbi Auto 110 micro-SLR rendszerű gépére hajazó külsővel rendelkezik. A retro külső egy 12 MP felbontású képérzékelőt, egy 2.7" LCD kijelzőt, 28 - 140 mm (5x) átfogású stabilizált objektívet rejt.

Pentax Optio i10 forrás: dpreview.com
Pentax Optio i10
forrás: dpreview.com

A mozgóképek rögzítése 720p felbontásban történik, a gép természetesen táv irányítható, és az automatikus arcfelismerő rendszer nem csak emberek, de kutyák és macskák arcát is képes felismerni.

Pentax Optio H90

Az elegáns kompaktgép 12 MP felbontású szenzor köré épül, amelyre a fent emlegetett i10-ben már megismert 28 - 140 mm átfogású objektív továbbítja a fényt. Ezen átfogáshoz a kezdőértéken F3.5, tele állásban pedig F5.9 rekeszértékek társulnak, és természetesen a képstabilizátornak is szorítottak helyet a mérnökök.

Pentax Optio H90 forrás: dpreview.com
Pentax Optio H90
forrás: dpreview.com

A mozgókép rögzítési lehetőségeink sem változtak az i10-hez képest, itt is 720p felbontásban menthetünk videókat, amelyeket aztán a 2.7" képátlójú LCD megjelenítőn nézhetünk vissza. A gépet az Eye-Fi SD kártyákkal való együttműködésre hegyezték ki.

Pentax Optio E90

A legkisebb modell, amely 10 MP felbontású szenzort, 3x optikai zoomra képes (31.5 mm - 94.5 mm kisfilmes értéken) optikát kapott, melynek fényereje a kezdőértéken F2.9, végértéken pedig F5.2.

Pentax Optio E90 forrás: dpreview.com
Pentax Optio E90
forrás: dpreview.com

Az E90 vásárlói kénytelenek jóval szerényebb videó rögzítési funkciókkal beérni, itt a maximális felbontás ugyanis csak VGA azaz 640 x 480 pixel. Az elkészült alkotásokat a készülék 2.7" LCD kijelzőjén nézhetjük vissza. Az E90 képes mosolyfelismerésre, így egyetlen mosolyról sem maradnak majd le azok a vásárlók, akik ezen termék vásárlása mellett döntenek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés