Hirdetés

A Nikon bekebelezi a Samsung fotós részlegét? [Frissítve!]

Az elmúlt hetekben részben a Samsung kivonulásáról szóló pletykáktól volt hangos a szaksajtó. A németországi részleg bezárásáról hírt is adtunk, azóta hasonló okokra hivatkozva az Egyesült Királyságban is bejelentették, hogy lehúzzák a rolót.

Mostanáig azonban nem volt egészen tiszta, hogy milyen tervei is vannak a Samsungnak a fotós üzletággal. A mirrorlessrumors.com oldal megbízható forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a háttérben már megköttetett az üzlet, így minden a Nikonhoz kerülhet. A koreai gyártó a januári CES alkalmával komoly bejelentést készül tenni, ami talán éppen ez lesz.

Mégis miért lehet fontos a Nikonnak az akvizíció, hiszen, még ha nem is túl nagy sikerrel, de jelen vannak a tükörnélküli rendszerkompaktok piacán? A válasz valószínűleg a szenzortechnológia, mintsem az NX, ezáltal házon belül tarthatná a komplett fejlesztést, ahogy tette azt Nikon 1 rendszer esetén is. Márpedig a Samsung szenzorai jók, ha éppen nem jobbak mint a Sony-é.

Érdekes lehet az az elképzelés is, miszerint egy full-frame MILC vázzal kíván előállni a Nikon, amivel megtörhetné a Sony egyeduralmát a szegmensben. Erre már utalt tavaly Toshiaki Akagi, a Nikon tervezőrészlegének vezetője.


(forrás: Egami)

Továbbá ezt a vélekedést erősítheti az is, hogy egy új, teljes képkockás MILC-hez való tilt-shift objektív, a Nikkor PC-E 19 mm f/4, tervei láttak napvilágot. Bár nem ez az első, ami a 28-80 mm f/3.5-5.6 VR volt, az időzítés mindenképpen jelzi a szándékot.

UPDATE:
A mirrorlessrumors.com újabb infómorzsákat szórt el, ami által még érdekesebb lehet a történet. A forrásuk szerint a Samsung rendelkezik már egy gyártásra kész, tükörnélküli kisfilmes vázzal, ami külön érdekes lehet a Nikon számára, legalábbis ami szenzort illeti. Érdekesség egyébként, hogy a nikonrumors.com szerzője kacsának tartja az egészet, és szerinte teljesen alaptalan a feltételezés.

Az ügy tehát tovább gyűrűzik, mi pedig igyekszünk hivatalos forrásból is megerősítést kérni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés