Hirdetés

AOC egér a Logitech G502 után szabadon

A nagyok másolása nem szégyen, ahogy a trendek sem mindig megvetendők; a korrekt PixArt szenzor vagy a Kailh switch-ek jó kiindulópontnak tekinthetők.

Az AOC egy szigorúan jobbkezeseket célzó célzó egérrel frissítette fel portfólióját, ami első ránézésre a Logitech, címben említett és népszérű bálnájára hasonlít, és az Agon AGM600 nevet kapta. Érthetetlen módon a gyártó nem közölte a fizikai méreteket, ellenben a tömeget igen; egy 115 grammos jószágról van szó, amit a brosúra kissé komikusan "könnyűnek" titulál, holott a szupernehézsúly alsó határát pedzegetjük.


[+]

A tízgombos, NVIDIA Reflex technológiát támogató apparátus lelkét a jó öreg, 16 000 cpi-ig skálázódó, 400 ips-os/50 g-s PixArt PWM 3389 szenzor adja, szóval a teljesítménnyel nem lesznek gondok, azonban az egyelőre kérdéses, hogy a smoothing regiszter aktív-e. A fő klikkek alatt a mostanában divatos kapcsolók, azaz taktilis Kailh GM 8.0-k húzták meg magukat, miközben a burkolatra bőrbarát UV bevonat került, az oldalakon pedig textúrázott gumírozás hivatott megkönnyíteni az emelgetést.


[+]

A sniper gomb sem hiányzik, amely alapvetően arra való, hogy nyomva tartásakor alacsonyabb felbontásra állítsa a érzékelőt, bár játék helyett inkább grafikus alkalmazásokban látjuk értelmét, ott viszont hasznos adalék. Érdekes részlet, hogy a másik két oldalgomb alapértelmezésben nem az "előre"/"vissza" parancsokat aktiválja böngészőnkben, hanem a hangerő módosítására van programozva.


[+]

A belső memóriába egyébként két profil menthető el, és persze a 16,8 millió színű, platformon belül szinkronizálható RGB világítást is implementálták; ez a tenyértámaszon megülő logón, a rágcsáló alján majdnem teljesen körbefutó fénycsíkon, illetve a dupla cpi-váltó felett terpeszkedő, fémből készült görgő peremei mentén pislákol, de az épp használt cpi-lépték jelzésére ugyancsak belőhető.


[+]

A polling rate plafonja 1000 Hz, és az 1,8 méter hosszúra nőtt madzag harisnyázott, ergo nem valószínű, hogy túl könnyed vagy flexibilis lenne, de legalább az erek megtörését megakadályozó kábelharang ott figyel rajta. Amennyiben a hason megtelepedett talpak (szám szerint négy) anyaga PTFE, biztos nem virgin grade-ről van szó, mivel azokat nem szokás feketére festeni.


[+]

Az október folyamán debütáló kurzorkergető meghajtójaként a windowsos G-Menu szoftver funkcionál, és dobozára 40 fontos árcédulát ragasztanak majd, így olcsóbb alternatívája lehet például a nemrégiben megjelent Logitech G502 X-nek, noha nem sokkal többért még mindig vehetünk egy G502 Hero Lightsync-et, ha mindenképp gyúrni szeretnénk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Előzmények

Hirdetés