Hirdetés

A kis sárkány: mini-PC a Soyotól

A Soyo Mini Dragon egy SiS 651 chipsetre, egy SiS 962-es déli hídra épülő "deszkán" alapuló Pentium 4-es számítógép, amely támogatja a 3,06 GHz-es CPU-kat és a 400, illetve az 533 MHz-es FSB-t. A Mini Dragonba ugyanakkor egyelőre nem helyezhetünk 800 MHz-es FSB-vel rendelkező processzort, s hogy ez a helyzet a jövőben változni fog-e (azaz leváltják-e a SiS 651-es lapkakészletet), annak csak a Soyo a megmondhatója.


Forrás: www.golem.de

Az egyetlen memóriamodulba maximum 1 GB DDR333-as RAM-ot rakhatunk. A videokártya integrált, ám kapunk egy 4x-es AGP-slotot is, míg a hangok megszólaltatásáról a szintén integrált AC'97-szabványú audiochip gondoskodik. A 6 cm magas, 19 cm széles és 24 cm mély Mini Dragont használhatjuk állítva vagy fektetve is. A készülék egy Firewire- és maximum nyolc USB 2.0-portot kínál, továbbá integrált LAN-nal is rendelkezik. Az USB 2.0-portok közül kettő belső kivezetésű, kettő elől található, míg a többi négy a PC hátulján nyert elhelyezést. Maximum egy optikai meghajtót, egy 3,5-colos flopimeghajtót és egy 3,5-colos merevlemezt rakhatunk egyszerre a házba. A tápegység a házon kívül található, a hűtésről egy kis ventilátor gondoskodik.


Forrás: www.golem.de

Az Egyesült Államokban a Soyo Mini Dragon a mai naptól kapható, mégpedig kereken 300 dollárért. A készülék Európában július közepétől, végétől lesz elérhető, körülbelül 300 eurós áron.


Forrás: www.golem.de

  • Kapcsolódó cégek:
  • Soyo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés