Hirdetés

A HP bemutatta FDRAID rendszerének prototípusát

A HP nemrég életre hívott "Living Legends" részlege, valamint a már régen tevékenykedő "Hardware Recycling and Reuse" csoportja új, közös fejlesztésű terméket mutatott be.

A prototípus storage server egyedülálló floppy RAID technológiát alkalmaz, és hála a korszerű, Linux-alapú fürtözött kialakításnak rendkívül jól skálázható. Az egyes gépeket Gigabit Ethernet vagy akár optikai hálózat drótozza össze, a kommunikáció előrelátóan a IPv6 alapú (természetesen teszt jelleggel egyelőre).

A kormányzati támogatással fejlesztett rendszerben újrahasznosítható több millió jelenleg már használaton kívül álló floppy meghajtó és milliárdnyi lemez. A rendszer egyszerre 64 ezer eszközt tud írni-olvasni, így eddig elérhetetlen adatátviteli értékeket képes produkálni. Természetesen több, egymással kommunikáló gépcsoport még elképzelhetetlenebb sebességekre képes.


Forrás: PROHARDVER! ;)

 

A szűk szakmai újságírói csoportnak bemutatott prototípus fejegység egy jól bevált, de jelentősen továbbfejlesztett HP NetServer5 gépre épült, és kilenc dual floppy egységgel rendelkezett, plusz egy biztonsági 3,5"-os meghajtóval. A legjelentősebb változást az eredeti konfigurációhoz képest a (még szintén prototípus) AMD Hammer processzor jelentette - amely sajnos hasonlóan a CeBIT-en tapasztaltakkal, még továbbra is csak 800 MHz-en futott. A jelenlévők megfigyelhették a rendszer fejlett, párhuzamos hot-swap képességét, továbbá hajborzoló adatátviteli sebességét. Pontos értékeket egyelőre nem közöltek, de állítólag az új-mexikói sivatagban felállíott tízhektáros laborban működő példány a jelenleg létező összes SCSI és FibreChannel megoldást veri.

Amint kérdésünkre Steve Jobs - az Apple-től a HP retrocsoportja élére átcsábított hardverguru - elmondta, a HP nagy jövőt lát a múltban, a régi technológiák újrafelfedezésében, ezért jelentős összegeket fordít a jövőben is erre a területre. Legközelebbi nagy bejelentésüket 2004. április elsejére tervezik.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Hirdetés