Hirdetés

A Hitachi is belép a külső tárolóegységek piacára

A merevlemezpiac egyik vezető gyártójaként jegyzett japán Hitachi Global Storage Technology tegnap bejelentette, hogy új termékcsoporttal egészíti ki a végfelhasználói piacra szánt portfólióját. A cég június harmadikán kezdte meg új USB-s külső adattárolóinak forgalmazását; a különböző felhasználási területekre szánt, de alapvetően egy célt szolgáló eszközök forgalmazása a napokban kezdődött meg, egyelőre csak az USA legnagyobb műszaki áruházláncán, a Best Buyon keresztül.

A most piacra került Hitachi USB-s adattárolók a gyártó legmodernebb asztali merevlemezeit rejtik magukban, a 3,5 hüvelykes HDD-kre épülő External USB Storage termékek ennek megfelelően 500, 750 és 1000 GB tárhelyet kínálnak, a kisebb, 2,5 hüvelykes merevlemezt tartalmazó Portable USB Storage egységek kapacitása típustól függően 160, 200 vagy 250 GB. Az új termékek megalkotásakor a Hitachi elsősorban egy mindenki számára könnyen használható archiválóeszközt álmodott meg (Easy Hard Drive), mely az elterjedt USB interfésznek, illetve a tárolóegységekre előre telepített backup szoftvernek köszönhetően (az archiválási folyamat a nagyobbik modellen ráadásként egy gombnyomással indítható) végül valósággá válhatott.

A Best Buynál egyelőre csak a kisebbik, Portable USB Storage család tagjai jelentek meg, ezek kapacitástól függően 139,90 (160 GB), 219,90 (200 GB) és 249,90 (250 GB) dollárba kerülnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés