Hirdetés

A HIS még hisz az AGP-ben

A régebbi alaplapjukhoz – pusztán nosztalgiából vagy éppen anyagi okok miatt – ragaszkodó felhasználóknak lehet jó hír, hogy többször megrendezett temetése ellenére az AGP csatolószabvány továbbra is tartja magát: a gyártók rendre előrukkolnak a koros technológiára épülő videovezérlőkkel. Ilyen videokártya a HIS most bejelentett, Radeon X1650 Pro-alapokra építkező X1650Pro IceQ 512/256MB DDR2 AGP típusa, mely a vállalat jól ismert (eredetileg az Arctic Cooling által megalkotott) hangtalan aktív hűtését kapta.

Az IceQ hűtéssel felvértezett AGP-s Radeon X1650 Pro a már jól ismert Rialto áramkört tartalmazza: ezzel az átalakítóval az eredetileg PCI Express architektúrához fejlesztett GPU-k AGP-s rendszerekkel is összeköthetők. A kártya gyári sebességparaméterei nem térnek el az ATI által megszabottaktól, azaz a HIS megoldásán 600 MHz-en ketyeg az 5 vertex és 12 pixel shaderrel gazdálkodó GPU és 800 MHz-en jár a 256 vagy 512 megabájtnyi DDR2 memória, mely 128 bites adatcsatornán keresztül kommunikál a grafikus maggal.

A HIS már szállítja Radeon X1650Pro IceQ 512/256MB DDR2 AGP típusú videokártyáját, így az új középkategóriás modell hamarosan feltűnhet a boltok polcain. Az új AGP-s videokártya fogyasztói árát egyelőre nem közölték.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HIS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés