Hirdetés

85 wattos Thunderbolt 4 dokkoló a Sonnet színeiben

A főporton kívül három 15 wattos csatoló, és egy 7,5 wattos USB Type-A kapu állomásozik a vállalat újdonságán.

A Sonnet bemutatta legújabb, Echo szériás Thunderbolt 4 dokkolóját, ami az Echo 5 nevet kapta, és 85 wattal tud szolgálni a rákötött masina számára. A terméken összesen négy Thunderbolt 4 konnektor (amelyekből három a különféle eszközeinknek van fenntartva, a negyedik pedig a számítógéppel való összekötésre, netán annak meghajtására való), illetve egy 10 Gbps-os, töltésre is alkalmas USB 3.2 Gen2 Type-A aljzat található, és egyidejűleg mindhárom, maximum 15 wattos fogyasztású Thunderbolt 4-es ketyerénk energiaellátása biztosított. Persze a láncba kötés ugyancsak támogatott, így legfeljebb öt olyan apparátusunk fityeghet a dobozkán, amely a meglehetősen fürge interfésszel dolgozik.


[+]

Az sem mellékes, hogy a magányos Type-A port 7,5 wattot képes közvetíteni, ezért a perifériák mellett remek opció például külső NVMe SSD-khez, de tabletünk vagy mobilunk telepeit szintén hatékonyan "megtankolhatjuk" vele. Az Intel Goshen Ridge kontrollerre építkező megoldás egyszerre két 5K-s vagy egy 8K-s kijelzőt működtethet (és külön beszerzendő adapterrel a DisplayPortos, valamint HDMI-s képernyők sem rekednek a körön kívül), de az alant beillesztett képekkel felvázolunk néhány konfigurációt, amivel a gyártó üdvöskéjét munkára foghatjuk.

[+]

Az iPad Próval, Apple M1 rendszerchipekkel szerelt és Thunderbolt 3-as almákkal kompatibilis Echo 5-öshöz macOS 11 vagy 12 operációs rendszer szükségeltetik (Thunderbolt 2-höz és 1-hez meg az Apple 50 dolláros konvertere), de Windows platformon úgyszintén bevethető, noha ekkor a Thunderbolt 3 támogatása ugrik.


[+]

A 200 dollárt kóstáló, 2 éves garanciával értékesítésre kerülő konstrukcióhoz jár egy 100 wattos fali adapter (a 70 cm-es Thunderbolt 4 kábelen felül), szóval ha úton vagyunk és spórolnunk kell a hellyel, nyugodtan otthon hagyhatjuk a noteszgépünk töltőjét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés