5 TB-os SSD-k épülhetnek a Sage új vezérlőjére

A Sage bejelentette, hogy elkészült a S681-es jelzésű SSD vezérlő, amelynek különlegessége, hogy 5 TB-os SSD is építhető rá. A lapka tíz csatornát támogat, csatornánként 512 GB-nyi flashmemóriával. A rendszer legfőbb előnye, hogy az SD, MMC és eMMC szabványú memóriakártyákat kezeli, vagyis elsődlegesen a költséghatékonyság volt a tervezés fő szempontja. A memóriakártyák használatával szimplán több kapacitás építhető be limitált helyre.

A Sage szerint optimális választás lehet egy csatornára négy darab 128 GB-os eMMC BGA modult kötni, ami tíz csatornával 5 TB-os kapacitást eredményez. Ráadásul az eMMC BGA modulok relatíve olcsó megoldásnak tekinthetők, vagyis a készülő termékek is még megfizethető kategóriába eshetnek.

A Sage S681-es vezérlő esetében többmagos RISC processzor gondoskodik a feldolgozásról. Egy mag a 3 Gbps-os SATA interfészért, míg a többi mag csatornánként két memóriakártyáért felel. Természetesen lesznek butított lapkák is, így az S682-es és S685-ös vezérlők rendre öt és négy csatornát kínálnak. Nyilván utóbbi megoldások olcsóbbak lesznek a csúcsmodellnél. A Sage egyelőre csak annyit árult el, hogy a lapkák listaára a rendelési mennyiségtől függ, de mindegyik olcsóbb 5 dollárnál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés