Hirdetés

4 GB-os Lexar memóriakártya

A Lexar Media bejelentette legújabb, 4 GB adat tárolására képes CompactFlash memóriakártyáját. A terméket profi fotósoknak szánja a vállalat, egy 6 Megapixeles fényképezőgéppel RAW-módban készített képből 600 fotó tárolható rajta. Kisebb felbontás esetén a tárolható képek száma a 45 ezret is elérheti.

A kártya adatátviteli sebessége 6 MB/s, ám a Lexar Write Acceleration nevű technológia és néhány, e technológiának megfelelő digitális fényképezőgép segítségével ezt a tempót még növelhetjük is. A profi fotósok által használt RAW-módban, 6 millió képpont esetén egy fotó átlagosan 9 MB, míg TIFF-formátumban körülbelül 15 MB helyet igényel.



A termék hátránya, hogy olyan digitális fényképezőgépet vagy kamerát igényel, amely ismeri a FAT32-es rendszert, hiszen a FAT16 esetében az adatkorlát 2 GB. A Lexar Media adatai alapján kompatibilis digitális fényképezőgépek: Canon Powershot G3, Canon Powershot G5, Canon Powershot S45, Canon Powershot S50, Canon EOS 10D, Canon EOS-1Ds, Kodak DCS 720X, Kodak DCS 760, Kodak Pro Back, Kodak DCS Pro 14n, valamint a az új Olympus E-1.

A 4 GB-os kártya ára 1499 USD.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés