Hirdetés

3Dconnexion SpaceMouse Pro, a csúcskategóriás térbeli egér

A 3Dconnexion mindig is különleges 3 dimenziós egereiről volt híres, melyek semmilyen szempontból nem hasonlítanak egy átlagos értelemben vett mutatóeszközre. Ezek után nem meglepő, hogy a célközönséget sem az átlagemberek képzik, a fókuszban főleg térbeli modellezéssel foglalkozó professzionális felhasználók állnak. Beviteli eszközeik mind funkcionalitás, mind ár tekintetében széles skálán mozognak, a kínálatot most a frissen bejelentett SpaceMouse Pro-val bővítette a cég.

Mint mindegyik 3Dconnexion eszköznek, úgy a SpaceMouse Pro-nak is elsődleges irányító eszköze a középen található méretes tekerőgomb, mely a tér mind a hat szabadsági fokán mozog, vagyis tolni, emelni, dönteni és forgatni is lehet. Ezzel sokkal természetesebben tudunk egy tervező programban navigálni, mint egy síkban taszigálható egérrel. A SpaceMouse Pro kialakítása kifejezetten ergonomikus, a teljes méretű csuklótámasz puha borítást kapott, és a gombok is úgy lettek elrendezve, hogy minden kézre essen.

A gombok három fő csoportot képeznek. A jobb oldalon lévő 5 nyomógomb segítségével összesen 12 nézőpont érhető el, ezzel is csökkentve a „repüléssel” töltött időt és növelve a precizitást. A bal oldalon olyan billentyűzetről ismert módosító gombok köszönnek vissza, mint Esc, Ctrl, Alt és Shift, fent pedig négy szabadon konfigurálható, nagyméretű gomb terpeszkedik, ezeket célszerű a leggyakrabban alkalmazott parancsokkal párosítani.

A hardver tehát csúcskategóriás, de szerencsére a szoftveres részlegről sem feledkeztek meg, a támogatott operációs rendszerek listája példaértékű, a specifikációban Windows XP/Vista/7 mellett Mac OS X (10.4.6), Linux (Red Hat Enterprise WS 4, SuSE Linux 9.3) és Sun Solaris (SPARC, 10) is szerepel. Vételára kategóriájának megfelelően elég borsos, 299 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés