Hirdetés

2.1-es hangrendszerrel debütál a BenQ Szórakoztató Monitora

Az EW3280U a gyártó új Entertainment Monitor szériáját erősíti.

Ritkán szempont vásárláskor, hogy egy monitorba milyen hangkeltő egységeket szerelnek, az új BenQ EW3280U modelljét azonban érdemes lehet ebből a tekintetből is megvizsgálni, ugyanis a megjelenítő alatt egy 2.1 csatornás, egyenként 2 wattos hangszórókból és egy 5 wattos mélynyomóból álló, DSP hangchippel is ellátott treVolo hangrendszer kapott helyet, mely az átlagnál jobb hangminőség ígérete mellett érdekesebb megjelenést is biztosít.


[+]

Egyébként maga a panel sem egy szégyellnivaló darab, a 32 hüvelykes, 3840 x 2160 pixel felbontású, 10 bites színmélységű IPS megjelenítő ugyanis 95%-os DCI-P3 színtér-lefedettséggel és 400 nites maximális fényerővel rendelkezik. Az 5 ezredmásodperces válaszidő és a 60 Hz-es képfrissítési ráta ugyan nem az eszköz legérdekesebb tulajdonságai közé tartozik, a HDRi, vagyis intelligens HDR technológia viszont már annál inkább. Utóbbi egy fényérzékelő szenzor adatai és a megjelenített tartalom függvényében állítgatja a színeket, a kontrasztot és a képélességet HDR10 anyagok lejátszása közben, ezzel is valamivel kiemelve a monitort az átlagos HDR megjelenítők tömegéből.


[+]

A csatlakozók között két HDMI, egy DisplayPort és egy Power Delivery-kompatibilis USB Type-C portot találunk a dönthetőséget biztosító talp csatlakozási pontjának környékén, igény esetén azonban saját állványunkat is használhatjuk, hála a VESA100 furatoknak. A menüben való navigálást egy apró joystick segíti, kiegészítve egy hangerőszabályzó tárcsával, emellett a monitor „szórakoztató” mivoltát erősíti a csomagban megtalálható távirányító is.


[+]

Az EW3280U már rendelhető státuszban van, vételára 799,99 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés