Hirdetés

2002-ben új Intel mobil CPU érkezik - ígéretek..

Olvasni, hogy 2002-ben az Intel súlyosan meg óhajtja testi sérteni a Transmetát, úgy átvitt értelemben, hiszen állítólag, Frank Spindler állítja az Intel-től, bár ezt meg a news.com állítja, szóval mérget még ne rá.., ekkortájt debütál majd egy, a mostani intel-es mobil megoldásoktól merőben eltérő architektúrájú CPU, mégpedig Banias néven.

Az köztudott, hogy az Intel eddig nem nagyon tett különbséget asztali-szerver-mobil készségei között, mert kicsit távolabbról nézve mind a három megoldás ugyanarra az architektúrára épült, csak amíg a notebook-okba szánt verziók olyat tudtak, hogy Speedstep, meg BGA(tokozás), addig a Xeon-ok akár 1MB ondie cache-sel is bírhattak, tehát egy-két bevetés-specifikus fícsörön, meg az egyik előző hírünkben is felemlegetett SMP ready-ség, avagy arra képtelenségen felül a CPU-k alapvetően egy tőről metszettek voltak mind.

A Banias azonban más lesz. Egyelőre annyit tudni róla, hogy vélhetően, az Intel véli így.., minden eddigi megoldást kenterbe ver majd, bár 2002 szerintünk is messze még.

Csodálkoznánk, ha a sok év alatt kifejlesztett Crusoe, ami szerintünk most messze az egyik leginvenciózusabb CPU, egyszerre csak látványosan megszorulna, és épp egy Intel proci miatt. Persze leginkább egy Intel-ből nézi ki még mindig az ember, hogy ilyesmire alkalmas lehet..

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Hirdetés