Hirdetés

13,3"-es e-papír monitort mutatott be a Dasung

A kínai Dasung Tech egy olyan 13,3"-es monitorral rukkolt elő, ami a népszerű e-könyv-olvasókhoz hasonló panelre alapoz, tehát lényegében szürkeárnyalatos e-papír megjelenést kínál. A termék elnevezése is ezt sugallja, hiszen a "Paperlike" azaz a "papírszerű" nevet viseli, ami jól példázza a képességeit.

Maga a megjelenítő egyébként konkrétan a 2013 év végén beharangozott E Ink Fina panelt használja, amely 1600x900 képpontos felbontást kínál, azaz pixelsűrűsége 150 ppi. Amiben a Dasung Tech-nek sikerült előrelépést elérnie, az a képmegjelenítés sebessége, hiszen monitorról van szó, így dinamikus megjelenítőként kell funkcionálnia, szemben egy e-book olvasóval, ahol a képtartalom frissítésére csak bizonyos időközönként (például lapozáskor) van szükség. Erre a termék különböző módokat kínál, amely vélhetően a sebesség és a részletesség között egyensúlyoz az aktuális igények (felhasználási terület) függvényében.

A Paperlike nem az a kimondott energiafaló, tápellátását ugyanis USB porton keresztül oldották meg, és az megjelenítendő képhez szükséges adatok is ugyanezen keresztül érkeznek.

A Dasung kínában elrajtolt, de hogy mikor lesz kapható hivatalosan, arról egyelőre nincs adat, noha szinte biztosra vehető, hogy a 645 dolláros induló ár (ami később 970 dollár lesz) vélhetően nem fog kígyózó sorokat generálni az áruházak kasszáinál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés