Hirdetés

10 Gbites hálókártyával és kétkezes gamer egérrel bővül az ASUS ROG kínálata

Az egér a mai trendeknek megfelelően átépíthető, a hálózati vezérlő pedig korábbi szabványokkal is kompatibilis.

Az ASUS ROG részlege számos újdonságot mutatott be Berlinben, többek között a már kivesézett ROG Poseidon GTX 1080 Ti-t, a korábban már nálunk is hír szinten megjelent ROG GD30 PC-t, a Magnus mikrofont, a ROG Rapture GT-AC5300 routert, illetve a letesztelt GR8 II PC-t is. Ezeket szintén az újdonságok közé sorolták, hiszen többségük még nem kapható annak ellenére, hogy már a CES-en is láthatóak voltak, ám voltak olyan perifériák és komponensek, amelyeket itt mutattak meg elsőként.

Ilyen például a ROG Areion 10G PCIe hálózati kártya, melynek Aquantia AQC-107 vezérlője RJ45 csatlakozón keresztül támogatja a 10 Gbites hálózati átvitelt, és természetesen a lassabb, 5 Gbps, 2,5 Gbps, 1 Gbps és 100 Mbites hálózatokkal is kompatibilis. Ára és megjelenési dátuma egyelőre nem ismert.

ROG Areion 10G PCIe ROG Areion 10G PCIe ROG Areion 10G PCIe
ROG Areion 10G PCIe [+]

Várhatóan sokkal szélesebb érdeklődés övezi majd a kétkezes ROG egeret, mely a Pugio névre hallgat. Az USB 2.0-sjátékvezérlő egyelőre ismeretlen márkájú, 7200 dpi-s optikai érzékelőt használ, maximális gyorsulása 30g, a követési sebessége pedig 150 ips, emellett pedig támogatja az Aura Sync világítási rendszert is. Ami igazán érdekessé teszi, az két dolog: a könnyen cserélhető Omron kapcsolók és a kétkezes kialakítás, amit úgy kívántak megvalósítani, hogy ne veszítsék el az oldalsó gombokat, de ne is legyenek zavaróak az ellentétes kézben fogva sem. Ennek érdekében mindkét oldalára kerültek gombok, melyek mágneses gombfedelet kaptak, így az útban lévő, használaton kívül eső gombok letakarhatóak. (Hasonló megoldással operál a Logitech G900 is)


[+]

A ROG Pugio érkezése áprilisban várható, de az árával kapcsolatosan nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés