Hirdetés

100 MP-es vázzal köszönti az új évet a Phase One

Nemrégiben beszámoltunk arról, hogy a Phase One hosszú együttműködés után felvásárolta a Mamiyát. Azóta sem tétlenkedtek, ugyanis bejelentették legújabb fejlesztésüket, egy a Sonyval közösen fejlesztett, 100 MP-es szenzorra épülő középformátumú vázat, ami az XF platformra épül. A dán gyártó egyszerűen csak úgy jellemezte, hogy "a csúcs kamera rendszer megérkezett".


[+]

Ugyan "full frame" szenzornak nevezik az érzékelőt, az azonban a 53,7 x 40,4 mm-es méretével közel 2,5-szer akkora, mint hagyományos 35 mm-es szenzorok. Az elképesztő 101 082 464 pixel mellé, valós 16-bites színkiolvasás társul, dinamika-átfogása 15 F-stop, érzékenysége ISO 50-12800 között állítható, míg leghosszabb zárideje 1 óra.


[+]

Érdekesség, hogy "Vibráció késleltetés" vagy "Felcsapott tükör" módokban az elektronikus első redőnyt használja, hogy elkerülje nagy mechanikus redőny okozta vibrációt, ezáltal nem rázza be a vázat, ami a kép részelteinek lágyulásához vezetne. Ez azonban csak olyan objektívek esetén használható, amelyek nem központi zárasak, tehát nem az optikában van a zárszerkezet.

A Phase One XF 100 MP már megvásárolható a kijelölt partnereknél, így a Schneider-Kreuznach 80 mm LS objektívvel együtt potom 48 990 dollárt kell érte leszurkolnunk. Az alább látható tesztképek eredeti méretben, TIFF formátumban a gyártó oldalról érhetőek el a két linkre kattintva (Figyelem! ~700 MB és ~1 GB).


Kattintásra galéria nyílik! (forrás: phaseone.com) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés