Hirdetés

ZTE V81 tablet – távol-keleti iPad Mini gyilkos?

Az IDC (International Data Corporation) adatai szerint 2012 negyedik negyedévében a ZTE megcsípte a top 5-ös lista legalsó helyét, legalábbis az értékesített okostelefonok számának összevetésében, ami szép eredménynek mondható, most pedig arra készülnek, hogy a tabletpiacon is erősítsék jelenlétüket. Ebben nyújthat nagy segítséget a frissen bejelentett V81 táblagép, amely úgy tűnik, hogy elsősorban az iPad Mini konkurenseként (vagy nevezzük inkább androidos alternatívának) kíván a ringbe szállni.

A 8”-es képátlójú kijelző 4:3 arányú, felbontása pedig 1024x768, vagyis ezen a téren nagyon hasonló, mint almás példaképe, azonban a panel típusát egyelőre homály fedi, de remélhetőleg csak nem rontják el a koncepciót egy alacsony minőségű komponenssel. A középpontban egy duplamagos, 1,4 GHz-en ketyegő SoC található, mellette 1 GB RAM és 4 GB kapacitású háttértár sorakozik a fedélzeten, utóbbi microSD memóriakártyával 32 GB-ig szabadon bővíthető. Előlapi (0,3 MP) és hátlapi (2 MP) kameráról sem feledkeztek meg, HDMI kimenettel is rendelkezik, táplálásáról pedig egy 3700 mAh-s akkumulátor gondoskodik.

Az IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 2.1 kompatibilitás mellett GPS képességekkel is felvértezték, sőt a hírek szerint UMTS/GSM modemet rejtő változat is elérhető lesz majd, így a mobil adatkommunikációra vágyók igényeit is kielégítheti. A tablet egyébként az iPad Minihez nagyon hasonló méretű, talán a vaskosabb káva miatt egy lehelettel nagyobb. Az Android 4.1 (Jelly Bean) operációs rendszert futtató V81 tablet megjelenési dátumát és vételárát egyelőre még nem részletezte a ZTE, de valamilyen alsó középkategóriás árcédula jósolható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Előzmények

Hirdetés