Hirdetés

Dedikált GPU-val érkezik a ZBOX ID45

A Zotac bejelentette legújabb ZBOX sorozatba tartozó nettopját, mely az Ion platform kihullása után szeretne új életet lehelni a GeForce VGA-t használó nettopokba. Bár a cég a Cedar Trail platformra építve próbálkozott ezzel a koncepcióval, de olyan vállalhatatlanul gyenge lett, hogy inkább szüneteltették egy kicsit a dedikált GPU-s megoldásokat.

Ennek köszönhetően a ZBOX ID45 egy nagy visszatérés is egyben. Az újdonságban Intel Core i3-3227U processzor dolgozik. A lapka két magja 1,9 GHz-en üzemel, viszont a benne található IGP-t fizikailag is letiltja a gyártó, amire azért van szükség, mert a kis helyre bezsúfolt hardverekkel már így is 60 wattos hőmennyiség keletkezik, aminek elviselhető hangerővel történő elvezetését egy 188 x 188 x 51 mm-es házban nagyon ki kell számolni.


[+]

A képszámítást az IGP helyett egy NVIDIA GeForce GT 640-es VGA látja el 2 GB DDR3 VRAM mellett, az 1600 MHz-es DDR3-as rendszermemória maximum pedig 16 GB lehet, ami két SO-DIMM modulon keresztül biztosítható.

A VESA75 vagy VESA100 szabványú állványt támogató kijelzők hátuljára felszerelhető újdonságon két-két darab 3.0-s és 2.0-s USB, valamint egy S/PDIF port lesz, emellett alapfelszereltség a kártyaolvasó, illetve a két Gigabit Ethernet, az IEEE 802.11a/b/g/n/ac-s Wi-Fi és a Bluetooth 4.0-s modul. A csomag része még a külső tápegység.


[+]

A HDMI és DVI kimenettel is rendelkező ZBOX ID45 természetesen rendelhető Plus jelzésű kivitelben, ami lényegében annyit jelent, hogy a Zotac gondoskodik a memória és az adattároló beépítéséről is. A vállalat ilyenkor a gépbe 4 GB DDR3 memóriát helyez egy 500 GB-os percenként 5400 fordulatot teljesítő merevlemez mellé. A Zotac az árazásról még nem beszélt, de a termékek forgalmazása még ebben a hónapban megkezdődik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés