Hirdetés

A Zotac is beszáll a tuningolt GeForce GTX 780-as VGA-k mezőnyébe

Az NVIDIA GeForce GTX 780-as VGA-k indulásakor csak kevés gyártó rukkolt elő gyárilag tuningolt változattal, de jószerivel azok is csak a GPU órajelben tudtak valamivel többet. Azóta viszont szép lassan szállingóznak a komolyabban megpiszkált verziók, és ebből természetesen a Zotac sem akar kimaradni, így a jól ismert AMP! Edition névvel megbillogozva dobják piacra saját megoldásukat.


[+]

Az x16-os PCI Express 3.0-s sínbe illeszkedő kártyán természetes, hogy nem a gyári hűtés dolgozik. Ehelyett a mérnökök a kártya teljes hosszában húzódó hőcsöves hűtőbordát szereltek fel, amit három darab (két kisebb és egy nagyobb átmérőjű) ventilátorral támogattak meg.


[+]

A gyárinál 15 dB-lel halkabb és 10°C-kal hűvösebb működést ígérő hűtés használatával a referenciaként szolgáló órajelek (863/902 MHz-es GPU és Boost, illetve 6008 MHz-es effektív memória órajel) biztonságos gyári tuningja is lehetővé vált, aminek következtében a magot 1006/1059 MHz-ig emelték, a 384 bites interfészen kapcsolódó 3 GB-nyi GDDR5 memória számára pedig 6208 MHz-es effektív frekvenciát állítottak be a tervezők.


[+]

A Zotactól megszokott narancssárga-fekete dizájnt alkalmazó kártya egyéb tekintetben követi az ajánlásokat, így hátoldalára extra csatlakozó a megadott dual-link DVI-I, dual-link DVI-D, HDMI 1.4 és DisplayPort 1.2 HBR2 típusokon kívül nem került. A Zotac extraként természetesen mellékeli a Splinter Cell Gaming Budle csomagot, mely a Splinter Cell Double Agent, a Splinter Cell Conviction és a nyár végén megjelenő Splinter Cell Blacklist letöltésére feljogosító kódokat tartalmazza. Utóbbi nem a gyártó, hanem az NVIDIA promóciójának a része.


[+]

A gyártó az új jövevény hivatalos árát egyelőre nem kommunikálta. Jelenleg csupán egyetlen brit internetes webshopban bukkantunk a kártyára, ahol 600 angol fontot kérnek érte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Előzmények

Hirdetés