Hirdetés

Zotac GeForce GT 520 PCI és PCI Express x1 csatolóval

A Zotac a két új, alacsony profilú grafikus vezérlővel elsősorban a régebbi és a korlátozott bővíthetőséggel rendelkező kompakt méretű PC-k tulajdonosait célozza meg, akik így egy kis plusz teljesítményre, valamint új videogyorsítási képességekre tehetnek szert.

A gyártó erre a célra az NVIDIA 48 CUDA maggal rendelkező GeForce GT 520-as, azaz GF119 kódjelű GPU-ját választotta, aminek órajeleihez egyik kártya esetében sem nyúlt hozzá, így maradt a referenciának számító 810 MHz-es mag- és 1620 MHz-es shaderórajel. Mindkét vezérlő esetében 1333 MHz-es effektív frekvencián üzemelő, 512 MB-os DDR3 szabványú fedélzeti memória csatlakozik a GPU-hoz a 64 bites buszon keresztül. A kimenetek között analóg D-Sub, valamint DVI és HDMI kapott helyett, ez utóbbiak pedig HDCP támogatással is rendelkeznek.

Az egyetlen különbség a csatolót leszámítva a hűtésben érhető tetten, ugyanis amíg a PCI-os változatra passzív borda került, addig a PCI Express x1-es verzión aktív hűtés üzemel. Mindkét vezérlő támogatja a DirectX 11-et, de a foglalatok limitált sávszélessége nem biztos, hogy minden esetben megfelelő adatátviteli tempót kínál majd az egyes feladatokhoz. A két új Zotac VGA áráról egyelőre nem tett említést a gyártó, de a termékek napokon belül feltűnnek a webáruházakban, így hamarosan ez az információ is kiderül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés