Hirdetés

Tart a zoom-őrület: jön az új Olympus!

Közeledik a CES2009, és a gyártók máris egyre-másra jelentik be az újdonságaikat. Az Olympus a mai napon beharangozta a világ legnagyobb optikai zoommal rendelkező gépét, az SP-590UZ-t.
A 26x zoom gyútáv tartománya kisfilmre átszámolva 26 - 676 mm,  mind ez F2.8 - F5-ös fényerővel párosítva. Az objektív egy 1/2,33”-os 12 Mpixel-es érzékelőre vetíti képét.
Persze komoly kérdéseket vet fel, hogy ekkora átfogást milyen minőségben képes az objektív kirajzolni. Azonban a gyártó mindent megtett a képminőség javítása érdekében: a 14 db lencsetagból 4 db aszférikus és 3 db ED tag.
A gép képes kreatív módokra, valamint támogatja a témaautomatikát és a teljesen automata módot is. Néhány szokatlan mód is belekerült a gépbe, ilyen pl. a multiexpó, a „soft background focus", és a „beauty” mód.
Kettős képstabilizátorral látták el az új masinát: az érzékelőt mechanikusan mozgatják, ezzel kompenzálva a kézremegést, a digitális képstabilizátor pedig az ISO érték emelésével a téma bemozdulása ellen próbál védelmet nyújtani. Az AF rendszer képes arcfelismerésre videó felvétel közben is.
Külön érdekesség, hogy támogatja az új Olympus rendszervakukat: képes az FL-36R és FL-50R vakut vezeték nélkül is vezérelni.
Videót felvenni VGA felbontásban lehet, akár 30 kép/mp sebességgel. HDMI kimenettel rendelkezik, így a képeket közvetlenül HDTV-re tudjuk küldeni (a HDMI kábel nem tartozéka a csomagnak). A kijelző 2.7”-os, 230 000 pixel felbontású (az elektronikus kereső felbontása nem szerepelt a tájékoztatóban).
Az energiaellátás 4 db AA méretű elemmel vagy akkumulátorral történik. A képeket és videókat xD és MicroSD kártyákra menthetjük el.
Az Olympus SP-590UZ megjelenése az USA-ban 449 USD körüli áron várható (kb. 87 000 Ft).

Azóta történt

Hirdetés