Hirdetés

Zöldre vált a Genius

A napokban kerülhet a boltokba a Genius új billentyűzet-egér kombója, melyet környezetbarát technológiái révén számos elismeréssel illetett a szakma, így az újdonság egyebek mellett elnyerte az idei CES innovációs díját. A Genius SlimStar 820 Solargizer szett vezeték nélküli egeret és billentyűzetet tartalmaz, melyek fejlesztése során az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy az új beviteli eszközök a lehető legkevésbé terheljék környezetüket. Az ilyen perifériák zömében hagyományos ceruzaelemmel működnek, melyek szakszerű újrahasznosítás nélkül rendkívüli módon környezetszennyezők – a Genius Solargizer kombója ezért részben a nap energiáját hasznosítja működése során.

A SlimStar 820 Solargizer alapja egy hagyományos, összesen 17 funkciógombbal ellátott QWERTY-billentyűzet, melynek jobb felső sarkában egy napelemet helyezett el a gyártó. A 2,4 GHz-es frekvenciasávban kommunikáló egység így kellő mennyiségű környezeti fény esetén napenergiával működhet. A klaviatúra használatáról éjszaka vagy gyér megvilágításban sem kell lemondani, az energiaellátás ugyanis hibrid technológiával lett megoldva, azaz egy beépített akkumulátor ilyenkor is képes bizonyos ideig árammal ellátni a jeladót. Ha a billentyűzet tartósan nem kap elég fényt a működéshez, a beépített áramforrás a szetthez mellékelt USB kábelen keresztül is feltölthető.

A Genius új kombójához egy ergonomikus, vezeték nélküli lézeres egér is tartozik, mely 800 vagy 1600 dpi-s üzemmódjai révén precíz kurzormozgatást ígér. A négygombos egérnek ugyan nincs köze a napelemekhez, a mutatóeszköznek azonban így sem kell szégyenkezni, ha szóba kerül az energiatakarékosság, az egér ugyanis két elemmel akár 15 hónap folyamatos működést ígér.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés