Hirdetés

Zeneboltot nyit a HP is

A HP megirigyelte a rivális számítógépgyártók sikereit a hordozható zenelejátszók és az internetes zeneszolgáltatások piacán. A vállalat jövőre indítja el online zeneboltját, majd piacra dobja hordozható multimédiás lejátszóját is, adta hírül a Reuters.

Peter Appl, a HPShopping.com elnök-vezérigazgatója tegnap egy interjúban beszélt vállalata szórakoztatóipari terveiről. Mint elmondta, a HP zeneboltja várhatóan egy már üzemelő zeneszolgáltatásra épít majd, akárcsak a Dell és Musicmatch együttműködésében életre hívott Dell Music Store. A szolgáltatást várhatóan a januárban megrendezésre kerülő Consumer Electronics Show (CES) rendezvényen jelenti majd be a vállalat.

A zenebolt megnyitását követően dobja piacra a cég hordozható zenelejátszóját. Amint Appl közölte, a HP még nem döntött a készülék végleges specifikációiról és designjáról, de arra ügyelni fognak, hogy az a riválisok készülékeitől jól megkülönböztethető legyen.

Amint az ismert, az Apple idén áprilisban beindított iTunes zeneszolgáltatása rendkívül népszerű a felhasználók körében. Az iTunes kezdetben csak Mac számítógépekről volt elérhető, azonban vállalat októbertől támogatja a Microsoft Windows operációs rendszereket is. Az Apple közleménye szerint az első négy hónapban tízmilliónál is több zeneszámot töltöttek le a zeneboltból.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés