Hirdetés

Zen 3 és Ampere alapokra épül a Corsair új számítógépe

A Vengeance a7200-be az alaplapon, a processzoron és a VGA-n kívül csak Corsair termékek kerülnek.

Sokaknak bizonyára nem újdonság, hogy a perifériák és komponensek mellett a Corsair előre összeszerelt számítógépeket is forgalmaz, a kisebb méretű One mellett pedig olyan, „rendes” toronyházba épített PC-ket is találunk a gyártó palettáján, mint az év elején piacra dobott Vengeance 6100, illetve jelen cikkünk főszereplője, a Vengeance a7200.


[+]

A 4000D gépházba (amelynek két másik változatát mi is teszteltük) pakolt rendszer majdnem minden eleme a Corsair saját terméke, ez alól kivételt képez az MSI B550-A Pro alaplap, illetve a belepakolt AMD Ryzen 9 5900X processzor és NVIDIA GeForce RTX 3080 grafikus kártya. A konfiguráció egyébként kérhető Ryzen 7 5800X processzorral és GeForce RTX 3070 videokártyával is, ebben az esetben természetesen a vételár is alacsonyabb, ám konkrét számokat sajnos egyik verzióval kapcsolatban sem tudunk.


[+]

A memória szerepét egy 2 x 16 GB-os Vengeance RGB PRO DDR4-3200 kit tölti be, míg az adatok tárolásáért egy 1 TB-os Force MP600 SSD felel, a tápellátás pedig egy RM750 tápegységre lett bízva. Hűtés szempontjából semmit nem bíztak a véletlenre, ugyanis léghűtő helyett egy Corsair H100i RGB Pro XT AIO került a processzorra, amely természetesen nem úszta meg az RGB LED-ekkel való megszórást.

Az a7200 várható végfelhasználói ára egyelőre nem ismert, de a felhasznált komponensek árkategóriáját ismerve bizonyára nem lesz egy olcsó cucc.

Előzmények

Hirdetés