Hirdetés

GeForce VGA-kkal is készül a Zalman

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Zalman VGA-k forgalmazásába kezd, azon belül is a cég a Radeon HD 6770, 6850 és 6870 nevű kártyákra vetette ki a hálóját. Az új hírek alapján azonban a vállalat nem csak az AMD termékskálájára épít, így az NVIDIA GeForce sorozatból a GTX 560 Ti, GTX 560 és GTX 550 Ti jelzésű termékek forgalmazása került terítékre.

Ahogy azt sejteni lehetett a Zalman nem gyárt majd VGA-t, így ezt a feladatott több gyártópartnerre bízza, de a termékeken alkalmazott hűtő hamisítatlan Zalman megoldás lesz. Az érkező kártyák az AMD és az NVIDIA referenciaajánlásait követik, így ebből a szempontból nem lehet extrákkal számolni.


(forrás: Overclockers.ua)

A start a következő év elején esedékes CES rendezvényen lesz, ahol a hírek szerint összesen hat VGA fog bemutatkozni. Egyelőre két termékről van kép, melyek a hírek szerint a leggyorsabb modellekről készültek.

Több VGA egyelőre nem várható, ami annak köszönhető, hogy a Zalman ezt az üzletágat elsősorban másodlagosnak tekinti, így csupán azért születnek meg ezek a termékek, mert a gyártók az új generáció érkezésével nagyon olcsón továbbadják az aktuális készleteket, így azokra a Zalman áron alul szert tud tenni, ezzel pedig a legyártott hűtőket is el lehet adni. Ez valamilyen szinten kényszerű lépés is, hiszen az harmadik féltől származó hűtők piaca az elmúlt évek során nagyon visszaesett.

Előzmények

Hirdetés