Hirdetés

A YouTube sorban lövi le a Discord zenebotjait

Még laza a föld a Groovy felett, de már a Rythm van a ravatalon.

Néhány hete a YouTube letiltotta a Groovyként ismert zenebotot, mert az a zenék áthúzásával megkerülte a mindent elözönlő hirdetések miriádját, s most ez a tiltás a Rythm nevű botot is elérte, ami öt évnyi szolgálat után, szeptember 15-én megtér az örök bitmezőkre. A kód több, mint 20 millió Discord szerveren futott, és az idők során 560 millió, havonta pedig 30 millió felhasználó vette igénybe a tudását, ami lehetővé tette, hogy parancsok begépelésével zenét hallgathassanak a programot implementáló szerveren belül.

Yoav, a bot készítője, elmondta a The Verge-nek adott interjújában, hogy nem érte őket váratlanul a dolog, de hozzátette, hogy pont ezért a csapatuk már bő egy éve egy olyan projekten munkálkodik, ami valami újdonságot fog hozni a zenei térbe. Az úriember egy kis technikai jellegű érdekességet is megosztott, amely jól mutatja a Rythm népszerűségét; a zavartalan működés érdekében a bot mögött 16 szerver, több mint 1000 processzormag és 4 TB memória állt.


[+]

Ugyan a zenebotokat sokan a Discord életérzés egyik központi elemének tekintik, ezeket mindig egy harmadik fél tette elérhetővé, így a közösségi platform – amit havi rendszerességgel körülbelül 150 millióan használnak – mentesült bármiféle jogi következménytől. A Groovy és a Rythm szanálásával egy hatalmas űr keletkezett, ám ha a kisebb fejlesztői brigádok megkísérlik ennek betöltését, valószínűsíthetően az ő botjaik is hasonló sorsra jutnak majd.

Úgy tűnik, hogy a Discord és a YouTube dolgozik egy alternatív megoldáson, de az előbbi már 10 hónapja tesztel egy olyan szolgáltatást, amelynek segítségével a felhasználók közösen nézhetik a videómegosztó óriásra feltöltött tartalmakat. Noha ez nem pótolja egy az egyben a kieső zenebotokat, de ha egyszer hivatalosan is útjára indítják, akkor mindkét cég elégedett lehet.

Előzmények

Hirdetés